Германия няма да издаде изрична забрана за Huawei Technologies Co.

...
Германия няма да издаде изрична забрана за Huawei Technologies Co.
Коментари Харесай

Германия допуска Huawei до 5G мрежата си

Германия няма да издаде експлицитна възбрана за Huawei Technologies Co. или други компании за доставки на съставни елементи за мобилната мрежа от последващо потомство, гласи чернова на документа за условията за сигурност, представен от The Wall Street Journal. Решението на Берлин идва на фона на предизвестия от Съединените американски щати и Европейския съюз за рисковете, които китайският колос може да съставлява.

Вместо възбрана, Берлин ще изисква от всички производители да " показват своята надеждност " посредством редица процедури по оценка. Документът може да бъде променен преди да бъде изпратен до Народното събрание за утвърждение. Засега обаче разпоредбите дават право на Huawei да взе участие в построяването на 5G инфраструктурата на най-голямата стопанска система в Европа.

Черновата незабавно провокира рецензии от Робърт Стрейър, заместител асистент секретар с софтуерен сектор на Държавния департамент на Съединени американски щати, който повтори, че в случай че Huawei бъде позволена в Германия, Вашингтон ще премисли връзките си с Берлин що се отнася до шерване на разследващи данни. По думите му, главната заплаха е доставчикът на съставените елементи да включи злотворен код при обновяване на софтуера - нещо, което не може да бъде засечено при първичните инспекции.

Говорителят на Huawei Патрик Бергер акцентира, че " политизирането на куберсигурността единствено ще попречва софтуерното развиване и обществени напредък, като в това време няма да помогне за справяне с провокациите в региона на сигурността, пред които се изправят страните ". И добави: " Huawei ще продължи да работи отворено с регулатори, консуматори и индустриални организации, с цел да се увери, че мобилните мрежи са сигурни ".

Изискванията на немското държавно управление идват в миг, в който столиците в Европейския съюз показват все по-голямо терзание по отношение на рисковете, пред които са изправени телекомите. Според отчет за риска, който не бе изработен обществен, само че е забелязан от WSJ, държавните управления са повдигнали въпроса за съответни закани, които някои снабдители, изключително от страни, в които " няма демократични или законови ограничавания ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР