Германия няма да доставя оръжия на Украйна за удари на

...
Германия няма да доставя оръжия на Украйна за удари на
Коментари Харесай

Шолц твърдо отказа на Киев оръжие за нападения срещу Русия

Германия няма да доставя оръжия на Украйна за удари на съветска територия. Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц, оповестява T-Online. Той изясни, че тази позиция е обвързвана с нежеланието да се допусне ескалация на спора.

„ Мисля, че всички останали би трябвало да следват този принцип “, сподели Шолц, припомняйки сходно решение на американския водач Джо Байдън. На 19 август Шолц сподели, че Германия доставя на Украйна " доста, доста много оръжия ". „ Това е значимо да се каже, в този момент го вършим постоянно, това е доста дейно оръжие “, сподели ръководителят на немското държавно управление.

Според него зенитните танкове Gepard към този момент са доставени в Киев, а скоро се възнамерява доставката на артилерийския радар Cobra и системата за противовъздушна защита Iris-T. „ Германия ще помогне на Украйна колкото е належащо, само че не би трябвало да има ескалация на спора. И това е главният принцип “, добави немският политик.

В същото време вестник Die Welt откри, че от началото на юни украинските дипломати неведнъж са се обръщали към немското държавно управление с искане да трансферира повече оръжия на Киев, само че Берлин заобикалят нови доставки на оръжие.

Германските управляващи изясняват това с обстоятелството, че самата Германия се нуждае от оборудването. По-късно немските въоръжени сили показаха, че към този момент не могат да доставят оръжие на Украйна от личните си ресурси. „ Доближихме допустимата граница “, сподели ръководителят на военното ведомство Кристина Ламбрехт. Тя добави, че немската войска не може да бъде в допълнение отслабена.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР