Германия - Норвегия и Дания - Франция са двата полуфинални

...
Германия - Норвегия и Дания - Франция са двата полуфинални
Коментари Харесай

Германия - Норвегия и Дания - Франция са полуфиналите на Световното по хандбал

Германия - Норвегия и Дания - Франция са двата полуфинални мача на Световното състезание по хандбал за мъже, което се организира в Германия и Дания. Срещите ще се играят в петък в Хамбург. Финалните мачове в неделя са в Хернинг (Дания).
 Норвегия победи Швеция в скандинавското дерби на Световното по хандбал
Норвегия победи Швеция в скандинавското дерби на Световното по хандбал

Дания имаше компликации първоначално против Египет

В група " I " всичко беше решено преди последните срещи. Световният първенец Франция си разреши загуба с 20-23 против Хърватия, а Германия надви с 31-30 против Испания. Така хърватите ще спорят в събота за пето място, а испанците ще играят за седмо място с Египет. Тези мачове са значими за установяване на групите за олимпийските квалификации през 2020 година.

Изненадата на шампионата Бразилия победи Исландия с 32-29 и зае историческото девето място в крайното класиране. Исланджите, които са олимпийски вицешампиони от Пекин 2008 останаха 11-и.

Дания игра феърплей против Швеция и завоюва с 30-26. Олимпийските първенци можеха да изгубят мача и да изхвърлят Норвегия от конкуренцията.

Норвежците от своя страна се постановиха безапелационно против Унгария с 35-26 и пратиха Египет в осмицата. " Фараоните " завоюваха африканското дерби против Тунис с 30-23. Унгария се класира на 10-о място, а Тунис на 12-о място в крайното класиране.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР