Германия не може недвусмислено да изключи възможността, че някой ден

...
Германия не може недвусмислено да изключи възможността, че някой ден
Коментари Харесай

Главният инспектор на Бундесвера смята, че Германия трябва да се готви за отбранителна война

Германия не може недвусмислено да изключи опцията, че някой ден ще би трябвало да води отбранителна война и затова би трябвало да влага в личната си сигурност и оръжия. Това мнение изрази генералният контрольор на Бундесвера Карстен Бройер /на снимката/ в изявление за вестник Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

„ През идващите години няма да можем да се върнем там, където бяхме преди 2022 година Първо би трябвало да свикнем с концепцията, че някой ден може да се наложи да водим отбранителна война “, споделя генералът. Според него „ освен военният личен състав, само че и обществото би трябвало да признае нуждата от поредно въздържане “.

Бройер счита, че в този момент в немската войска " има структури, които вършат съвсем невероятно вземането на бързи решения ". Самата войска, счита той, дълго време е била ориентирана към непознати контингенти – на Балканите, в Афганистан или Мали – и там са изразходвани съвсем всички запаси. " Сега още веднъж отбраната на алианса и нашата територия излиза на напред във времето ", сподели Бройер. " Виждаме, че Бундесверът към момента не е задоволително подготвен за това ", твърди той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР