Германия не може да изгради 5G мрежата си без китайския

...
Германия не може да изгради 5G мрежата си без китайския
Коментари Харесай

Германия засега не може да изгради 5G мрежа без Хуауей

Германия не може да построи 5G мрежата си без китайския софтуерен колос Huawei, най-малко към този момент. Това показва министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер и изявление за в. " Франкфуртер алгемайне ", представено от Асошиейтед прес, заяви Българска телеграфна агенция.

Вашингтон притиска съдружниците си да изключат " Хуауей ", който е най-големият международен снабдител на телекомуникационно съоръжение, от развиването на 5Джи мрежите им. Американските управляващи подозират, че технологиите на компанията дават опция за шпионаж.

Германия обаче реши да не не разрешава на " Хуауей " да взе участие в търговете за разпространяване на технологията. Вместо това Берлин постанови, че фирмите би трябвало да дават отговор на избрани стандарти, което в последна сметка въпреки всичко може да изключи китайския тръст.
Зеехофер съобщи, че е " срещу изключването на даден артикул от пазара единствено поради вероятността нещо да се случи ".

По думите му Германия би трябвало да бъде предпазена от шпионаж и бойкот, само че изключването на китайските снабдители може да забави построяването на мрежата от пето потомство с до 10 години.

" Не мисля, че в краткосрочна вероятност можем да създадем 5Джи мрежа без присъединяване на " Хуауей ", сподели министърът. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР