Германия не може да бъде полезна в инициативата за предоставяне

...
Германия не може да бъде полезна в инициативата за предоставяне
Коментари Харесай

Берлин каза, че не може да играе активна роля в коалицията за изтребители за Украйна

Германия не може да бъде потребна в самодейността за даване на изтребители на Украйна, защото не е в положение да предложи образование на водачи, нито да даде на Киев съответното военно съоръжение, съобщи в сряда немският министър на защитата Борис Писториус, представен от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Той сподели това на взаимна конференция с гостуващия в Берлин английски министър на защитата Бен Уолъс.

На, извършена тази седмица в Рейкявик,, че работи с Нидерландия за образуване на интернационална коалиция, която да помогне на Украйна да придобие изтребители Ф-16 от своите съдружници.

" Много е значимо да дадем знак на Русия, че като страни ние нямаме метафизичен кардинални възражения против обезпечаването на Украйна на нужните ѝ качества според от обстановката на бойното поле ", уточни от своя страна Бен Уолъс.

" Не можем да играем дейна роля в сходен съюз тъй като в никакъв случай не сме разполагали с потенциала да организираме образования, нито с нужните пълномощия, нито пък със самолети ", сподели Писториус.

Той добави, че Германия ще продължи да поддържа Украйна, фокусирайки се върху танковете и противовъздушната защита. Това включва изпращането на още муниции и поддръжката на транспортните средства, които Берлин към този момент изпрати на Киев.

В края на европейската си обиколка тази седмица украинският президент Володимир Зеленски загатна, че са вероятни " доста значими " решения за изтребителите с помощ на Англия. " Говорихме за това и виждам, че напълно скоро ще чуете за някои, мисля, доста значими решения, само че би трябвало да поработим още малко. "

 Танкове, ракети и един намек: какво реализира Зеленски в Европа Танкове, ракети и един намек: какво реализира Зеленски в Европа

Във вечерно послание Зеленски съобщи и че в обединението, паралелно с Англия и Нидерландия, взе участие и Франция. Според френския президент Еманюел Макрон обаче е " рано " да са разисква опцията Украйна да получи изтребители. Но за образование Париж.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР