Германия не изключва да се намеси в ценообразуването на газа.

...
Германия не изключва да се намеси в ценообразуването на газа.
Коментари Харесай

Германия може да се намеси в цената на газа

Германия не изключва да се намеси в ценообразуването на газа. Това съобщи немският министър на стопанската система Роберт Хабек.

Коментарът му идва на фона на засилващата се угриженост по отношение на покачващите се цени на синьото гориво в цяла Европа заради изискванията на доставките и проектите за продължение на ограничението на вноса на газ от Русия.

По тази причина Хабек разясни, че страховете от криза в Германия все още са " непреодолими ".

Той добави и че Германия желае да предотврати срив на веригите за доставка на сила и няма да трансферира разноските за газ върху клиентите " неотложно ".

Изправена пред намаляващите газови потоци от главния си снабдител Русия, Германия вкара Фаза 1 от своя проект за изключителни обстановки още в края на март.

В края на юни стана ясно, че страната ще влезе във Фаза 2 от своя тристепенен спешен проект при дефицит на газ , само че уговорка, която разрешава да се усилват цените за газ към крайните клиенти, към момента няма да бъде задействана.

Фаза 2 е планувана да работи в случаите, когато държавното управление вижда висок риск от дълготраен дефицит на газ и теоретично дава опция за повишение на цените на синьото гориво за промишлеността и семействата и по този метод да се реализира понижаване на търсенето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР