Германия не изключва да разшири контрола по границата си с

...
Германия не изключва да разшири контрола по границата си с
Коментари Харесай

Германия не изключва проверки по границата с Франция

Германия не изключва да разшири контрола по границата си с Франция след разпространяването на нови варианти на ковид в департамент Мозел и апела на Париж да не се затваря границата , осведоми Агенция Франс Прес.

Запитан за обстановката във Франция, Щефен Зайберт, представител на канцлера на Германия Ангела Меркел, разяснява, че Берлин продължава да следи обстановката и да преразглежда ограниченията за битка с ковид . Той добави, че затварянето на границата " не е обикновено " и е " финален вид ", само че Германия е в обстановка, при която е нужно да направи всичко належащо за попречване бързо разпространяване на по-агресивни разновидности на вируса в Германия.
 Коронавирус: Германия вкарва сухопътен граничен надзор
Коронавирус: Германия вкарва сухопътен граничен надзор

Чехия и елементи от Австрия са избрани като " зони на разновидност "

Часове по-рано министърът по европейските въпроси на Франция Клемент Бон прикани Германия да не затваря границата с Франция.

" Не желаеме Германия да затваря границата изцяло ", разяснява Бон, откакто Берлин вкара инспекции по границата с Австрия и Чехия.

Ще създадем всичко за отбягване на некоординирано решение и неприятна изненада, разяснява още френският министър. По думите му всяко затваряне би трябвало да бъде въведено в съгласуваност с Франция и да включва изключения за протекция на трансграничните служащи.
 Опашки от тирове по чешко-германската граница
Опашки от тирове по чешко-германската граница

Конкретно има опашки на автомагистрала E55/D8 от Прага за Дрезден

Германия отчасти затвори границата с Чехия и с австрийската провинция Тирол поради разпространяването на разновидности на ковид.

Проверките доведоха до формиране на , като някои водачи чакат с часове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР