Германия нарушава международните си задължения, като не споделя данните за

...
Германия нарушава международните си задължения, като не споделя данните за
Коментари Харесай

Германия нарушавала международните си задължения, несподеляйки информация с Русия за Навални

Германия нарушава интернационалните си отговорности, като не споделя данните за хипотетичното отравяне на Алексей Навални с Русия. Това разгласи външният министър на Русия Сергей Лавров, представен от съветските медии.

Руският първи посланик се оплака от неналичието на в действителност данни по проблема с Навални, което довело до ерозия на връзките сред Москва и целия Европейски съюз.

Според Лавров Европейски Съюз работил отвън закона, като заплашва да наложи наказания против Русия, което по думите му надали било изненадващо в този миг.

Външният министър на Русия счита, че Москва най-вероятно в никакъв случай няма да получи доказателства по проблема с Навални, тъкмо както в тази ситуация със семейство Скрипал, за чието отравяне в Англия през 2018 година винага също беше хвърлена върху Русия.

Междувременно Дания разгласи желанието си да се причисли към глобите против тези, които стоят зад хипотетичното отравяне на Навални.

" Изискваме транспарантно, изчерпателно и задълбочено следствие, с цел да се откри кой се е опитал да убие Алексей Навални и да подсигурява, че причинителите няма да останат ненаказани. Разбира се, ние ще се присъединим към глобите против тези хора ", сподели датският външен министър Джепе Кофод в конференция, която се организира след диалози с Лавров.

По-рано Льо Монд заяви, цитирайки източници, осведомени с въпроса, че санкционният лист по делото на Навални, формиран от Германия и Франция, ще бъде ориентиран към девет съветски чиновници, в това число тези, работещи в администрацията на президента и службите за сигурност.

Руският опозиционер Алексей Навални се срина на 20 август по време на вътрешен полет в Русия и беше откаран в болница в Омск, където съветските лекари се бориха за живота му съвсем два дни без спиране. Въпреки че му е сложил диагноза с метаболитна дисфункция, породена от спад в равнищата на кръвната захар, екипът на Навални незабавно заподозрял неприятна игра и твърдял, че е бил токсичен.

По-късно Навални е превозен до Германия, където лекарите настояват, че са разкрили вещество, сходно на Новичок в неговата система - изказване, което шведска и френска лаборатория настояват, че са доказани. Въпреки многочислените опити на Русия да получи правна помощ и уточнения по случая на Навални, Берлин отхвърли да си сътрудничи с Москва и да даде данни.

По-рано тази седмица Организацията за възбрана на химическото оръжие разгласи, че веществото, намерено в системата на Навални, е химикал, сходен на Новичок, само че не е вписан като неразрешено вещество. След публикуването на отчета Москва съобщи, че аферата с Навални се е развила съгласно авансово плануван скрит план.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР