Германия може да забрани използването на нейна територия на услугата

...
Германия може да забрани използването на нейна територия на услугата
Коментари Харесай

Германия може да забрани Telegram заради екстремистко съдържание

Германия може да забрани потреблението на нейна територия на услугата за микросъобщения " Телеграм " (Telegram) и разисква с сътрудници в Европейски Съюз по какъв начин да контролира този криптиран канал, известен измежду крайнодесни групировки и съперници на имунизирането и ограничаващите ограничения в пандемията.

Това заяви вътрешният министър Нанси Фезер с конкретизиране, че става дума, че Берлин не изключва такава опция, само че че тя е извънредно тежка мярка и ще се приложи, откакто се изчерпят всички останали разновидности.

В неделя в изявление за Bild am Sonntag министърът на правораздаването Марко Бушман съобщи, че притежателите на " Телеграм " би трябвало да открият свое посланичество в Германия, тъй като другояче са застрашени от милиони евро санкции. Отъствието на такова посланичество усложнява битката с нелегално наличие, добави представителят на либералите в съдружния кабинет.

Когато управляващите пробват да отстранен разпространение на такива текстове и материали, им се постанова да търсят някого в централата в Дубай, а това забавя и усложнява процедурата. Сега управлението на " Телеграм " би трябвало да уточни най-малко лице за контакт в Германия, с което да се свързват управляващите.

Услугата, употребена съгласно сп. " Шпигел " и от немски съперници на имунизациите и антипандемичните ограничения, преместили се да живеят в България, е канал и за отправяне на закани, в това число смъртоносни против политици.

В средата на декември Борис Писториус, вътрешен министър на провинция Долна Саксония, прикани " Телеграм " да бъде свален от магазините за приложения на " Епъл " и " Google ", в случай че продължи да подценява апелите на управляващите да отстранява екстремистко наличие. Там се популяризират също тайни теории и неистини за ковид, както и се провеждат митинги, които постоянно прерастват в конфликти с полицията.

Основателят Павел Дуров, живеещ в Дубай, води борба с съветските управляващи във връзка потреблението на приложенито за митинги на опозицията. Москва даже тества дали може да изключи услугата от интернет, само че съгласно мнения на експерти опитите са се оказали безуспешни. Приложението беше доста известно и измежду протестиращите против Александър Лукашенко в Беларус.

В този смисъл Дуров се гордее, че " Телеграм " не отстъпва пред " държавна цензура ", до момента в който платформи като " Facebook " започнаха да става по-отзивчиви, изключително след офанзивата против Капитолия на 6 януари и плъзането на тайни теории за ковид.

" Случващото се в групите и каналите на " Телеграм " нарушава разпоредбите на самите " Епъл " и " Google ". Трябва незабавно да беседваме с тях и да ги убедим да спрат разпространението на това приложение ", сподели за сп. " Шпигел " Писториус.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР