Германия може да спре държавното финансиране на партията, наследник на

...
Германия може да спре държавното финансиране на партията, наследник на
Коментари Харесай

Германия търси начин да спре финансирането на крайнодесни партии

Германия може да спре държавното финансиране на партията, правоприемник на крайнодясната NPD, макар че не е неразрешена, сподели Конституционният съд във вторник в историческо решение, което подпали дебата дали националистическата партия AfD може да бъде осъдена, предава " Ройтерс ".

Съдът в Карлсруе обоснова решението си с това, че Националната демократическа партия (NPD) и нейният правоприемник Die Heimat имат за цел да накърнят или отстранен демократичната система на страната.

Долната камара - Бундестага, горната камара - Бундесрата и държавното управление подадоха молба до съда за преустановяване на финансирането, откакто главният закон на Германия беше изменен, с цел да се попречи на радикалните партии да получат държавни средства, на които другите партии имат право.

Решението се следи от близко, докато водещите политици се борят да отговорят на скока в поддръжката за крайнодясната Алтернатива за Германия (AfD), втора в множеството изследвания с поддръжка от към 22%.

Стотици хиляди хора излязоха по улиците в цяла Германия, протестирайки против AfD след известие, че някои членове на партията са обсъждали политики като всеобщи депортации на хора от непознат генезис на среща на десните радикали.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР