Германия може да последва стъпките на Италия, като забрани ChatGPT

...
Германия може да последва стъпките на Италия, като забрани ChatGPT
Коментари Харесай

Още една държава обмисля забрана за ChatGPT

Германия може да последва стъпките на Италия, като забрани ChatGPT поради опасения от теч на данни, сподели немският комисар по отбрана на персоналните данни Улрих Келбер пред вестник Handelsblatt.

Келбер уточни, че Германия е поискала спомагателна информация от Италия по отношение на краткотрайната ѝ възбрана на ChatGPT и следствието ѝ на OpenAI - американската компания, която стои зад известния инструмент за изкуствен интелект.

В края на предходната седмица Италия разгласи, че краткотрайно чатбота, откакто способените органи започнаха следствие на хипотетично нарушаване на разпоредбите за дискретност от приложението за изкуствен интелект.

По принцип сходни дейности са вероятни и в Германия “, сподели Улрих Келбер, предава Reuters.

„ Проследяваме италианския регулатор, с цел да разберем основата за тяхното деяние и ще координираме дейностите си с всички органи на Европейски Съюз за отбрана на данните по отношение на този въпрос “, сподели представител на комисаря по отбрана на данните на Ирландия (DPC).

OpenAI съобщи в петък, че работи интензивно за понижаване на персоналните данни при образованието на своите AI системи.

Въпреки че ирландският DPC е водещият регулатор на Европейски Съюз за доста световни софтуерни колоси според разпоредбите, той не е водещият регулатор за OpenAI, който няма офиси в Европейски Съюз.

От Швеция оповестиха, че към този момент нямат проекти за възбрана на ChatGPT.

Италианското следствие на OpenAI беше стартирано след пробив в киберсигурността предходната седмица, което докара до приключване на фрагменти от диалози на разнообразни хора с изкуствения разсъдък, както и финансови данни.

Италия е първата западна страна, която предприе дейности против чатбот, задвижван от изкуствен интелект.

За интервал от девет часа разкритите данни включват имена и семейства, адреси за фактуриране, видове кредитни карти, дати на приключване на кредитните карти и последните четири числа от номера на кредитни карти, съгласно имейл, изпратен от OpenAI до един обиден клиент и забелязан от Financial Times.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР