Германия може да отпусне до 10 милиарда евро, за да

...
Германия може да отпусне до 10 милиарда евро, за да
Коментари Харесай

Германия може да похарчи €10 милиарда за спасяване на бивше звено на Gazprom в страната

Германия може да отпусне до 10 милиарда евро, с цел да избави бивше звено на съветския Gazprom, което немското държавно управление национализира по-рано, написа Bloomberg, базирайки се на свои източници.

Gazprom Germania беше немското поделение на Gazprom до преди няколко месеца, преди немското държавно управление да го " сложи под попечителството " на немския енергиен регулатор през април, с цел да подсигурява сигурността на доставките, след старта на войната.

Миналия месец Gazprom спря доставките на газ за немското поделение в отговор на западните наказания. Русия наложи наказания на дъщерните сдружения на Gazprom в Европа и забрани да се доставя съветски газ. Наложи се Gazprom Germania да купува газ на по-високи цени на спот пазара.
 Санкциите на Русия против
Санкциите на Русия против " Газпром Германия " ще костват на данъкоплатците €5 милиарда

През май Русия реши да спре доставките на немското дъщерно сдружение

Подразделението Gazprom Germania има няколко складови площадки в Германия, в това число има най-голямото в страната. Без финансова поддръжка компанията може да не е в положение да изпълни газовото вместилище до равнищата, които Европейски Съюз изисква преди идната зима, с цел да предотврати дефицит на газ.

Чрез държавната банка KfW Group може да се утвърди заем за Gazprom Germania сред 5- 110 милиарда евро, съгласно източници на Bloomberg. Това може да стане факт още тази седмица.

Най-голямата европейска стопанска система Германия е главен покупател на съветски природен газ и се приготвя от близо три месеца за опцията доставките на изкопаеми горива от Русия да бъдат прекратени поради наказания или дейности от Москва за преустановяване или преустановяване доставката на природен газ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР