Германия може да отчете бюджетен излишък от 14 милиарда евро

...
Германия може да отчете бюджетен излишък от 14 милиарда евро
Коментари Харесай

Бюджетният излишък на Германия може да достигне 14 млрд. евро

Германия може да регистрира бюджетен остатък от 14 милиарда евро през 2017 година, оповестява сп. " Шпигел ". Така се обезпечава по-голяма опция за маневри в договаряния на консервативния блок на немския канцлер Ангела Меркел за сформиране на нова ръководеща коалиция с демократичната, насочена към бизнеса, Свободна демократическа партия и Зелените, заяви Ройтерс.

Новата прогноза се основава на солидния стопански напредък и повишаващите се данъчни доходи, означи " Шпигел ".

По-рано финансовото министерство очакваше уравновесен бюджет, въпреки че водещите немски стопански институти предвидиха предишния месец рекорден повсеместен бюджетен остатък, включващ и държавните управления на провинциите, за идващите години.

Новите упования са добра вест за консерваторите на Меркел, зелените и свободните демократи, чиито оферти ще доведат до нови разноски за към 100 милиарда евро през идващите четири години.

Поредният кръг договаряния за основаване на съдружно държавно управление в Германия, който е фокусиран върху имиграционната политика и даването на леговище, бе отсрочен за идната седмица, защото в четвъртък след 11 часа диалози страните не съумяха да се спогодят.

Министерството на финансите не е коментирало информацията на " Шпигел ", само че идващите му прогноза за приходите ще бъдат оповестени в средата на ноември.

Излишъкът ще разреши на държавното управление да покрие разноските от 7 милиарда евро, които се чакат по съглашение за нуклеарни боклуци, както и разноски на стойност 6,7 милиарда евро, свързани с мигрантите, като няма да се наложи да се черпят средства от аварийна сметка от 20 милиарда евро, основана в разгара на мигрантската рецесия през 2015 година.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР