Германия, която е традиционно страната на бирата - се превръща

...
Германия, която е традиционно страната на бирата - се превръща
Коментари Харесай

В Германия отпразнуваха легализирането на канабиса за лична употреба

Германия, която е обичайно " страната на бирата " - се трансформира по-благоприятна и за потребителите на канабис. От 1 април страната отчасти декриминализира използването на марихуана. Но полицейските профсъюзи предизвестяват за действителни вреди. Промяната в закона може и да е станала на първи април, само че за тях това не е смешка. Не е мъчно да се намерят хора, които намерено пушат джойнт още преди облекчаването на разпоредбите. Един от причините за декриминализацията е, че милиони хора по този начин или другояче употребяват марихуана. Това ще помогне за унищожаването на черния пазар и ще усъвършенства контрола на качеството, споделят поддръжниците.

 

 
Това е доста значима стъпка за бъдещето на легализацията - да не те считат за нарушител, в случай че вместо бира в ръка имаш джойнт. 
Денис Нидергесаес, немски жител

От първи април новите правила гласят, че лицата над 18 години могат да имат до 25 г канабис на публични места. Възрастните могат да отглеждат до три растения вкъщи. Не е разрешено да се пуши джойнт наоколо до учебни заведения, спортни центрове или в " пешеходни зони ". От първи юли те ще могат да се основават сдружения на аграрни производители или " обществени клубове " с до 500 членове.  Тези места няма да наподобяват на фамозните амстердамски кафенета за канабис.

 
За нас 1 април несъмнено ще бъде празник в бъдеще. Нашият ръководител получава легализацията на канабиса като подарък за рождения си ден. Логично ще честваме легализацията всяка година на тази дата. Може би даже тук, пред Бранденбургската врата. 
Торстен Дитрих, началник на Cannabis Social Club в Берлин

Има предизвестия, че 1 април ще сложи началото на ‘’хаос " в Германия. Съществува и казусът по какъв начин полицията ще може да прави разлика сред консуматор и дилър, в случай че едно лице може да носи до 25 г от опиата, което е повече от достатъчно за един джойнт. Предвид обстоятелството, че лицата под 18 години не могат да се възползват от новите закони, се счита, че доста малолетни въпреки всичко ще прибягнат до услугите на дилъри. Правителството в Берлин се базира на изследване от 2021 година, съгласно което 10,7 % от мъжете и 6,8 % от дамите са употребявали канабис най-малко един път през последните 12 месеца, най-често във възрастовата група 18-24 години.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР