Германия изрази загриженост във връзка с нарастващия антимюсюлмански расизъм в

...
Германия изрази загриженост във връзка с нарастващия антимюсюлмански расизъм в
Коментари Харесай

Нараства антимюсюлманският расизъм в Германия след началото на войната в Газа

Германия изрази угриженост по отношение на възходящия антимюсюлмански расизъм в страната след началото на войната в Газа на 7 октомври, съобщи Анадолската организация.

Всякакви набези против мюсюлмани в Германия, по религиозни или други аргументи, са " безусловно неприемливи ", съобщи представителят на държавното управление Щефен Хебестрит на конференция в Берлин.

" Близо 5-те милиона мюсюлмани в Германия имат цялостното право да бъдат предпазени... ", добави той.

Базираният в Берлин Алианс против ислямофобията и антимюсюлманската ненавист (АИАО) предизвести предходната седмица за възходящ антимюсюлмански расизъм на фона на нарастващия израелско-палестински спор в Газа.

" Свидетели сме на усилване на антимюсюлманския расизъм в Германия. Това е нещо, за което всички би трябвало да сме загрижени и което би трябвало да бъде взето на съществено ", съобщи Рима Ханано, началник на неправителствената организация.

" Не би трябвало да разрешаваме нечовешките позиции да се възстановяват още повече и по този метод да заплашват общественото доближаване. Всички хора би трябвало да бъдат предпазени от расистко, антисемитско и друго нечовешко принуждение и закани ", добави тя.

Само през последните две седмици и половина АИАО е документирала 53 случая на антимюсюлмански закани, принуждение и дискриминация, в това число 10 набези против джамии.

Може да се допусна, че има сериозен брой нерегистрирани произшествия с мюсюлмани, които към момента не са докладвани или регистрирани, да вземем за пример това се отнася и за антимюсюлманската тирада на омразата в обществените мрежи.

АИАО прикани за широкообхватни ограничения за битка с антимюсюлманския расизъм и за отбрана на засегнатите лица.

" Борбата с антимюсюлманския расизъм, антисемитизма и други мизантропски идеологии е по-важна от всеки път за нашата народна власт и сплотеността на обществото. Необходимостта от дейности е остра ", считат от неправителствената организация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР