Германия изпитва остра нужда от персонал, особено от квалифициран. Недостигащите

...
Германия изпитва остра нужда от персонал, особено от квалифициран. Недостигащите
Коментари Харесай

Германия търси над милион специалисти

Германия изпитва остра потребност от личен състав, изключително от дипломиран. Недостигащите фрагменти са 1,2 милиона, от които две трети - квалифицирани, гласят данните на Федералната организация по труда.

Най-търсени са обществените педогози

Професиите, в които има недостиг на фрагменти, са 70. А изключително огромен е дефицитът при обществените педагози - 18 300 души. По съвсем същия метод стоят нещата с болногледачите и тези, които се грижат за възрастните хора. В Германия има потребност и от строителни инженери (15 500 незаети работни места), от водопроводчици (13 200), от водачи на камиони (6700) и други Поради това от промишлеността упорстват за привличането на повече експерти от чужбина. " Имаме потребност от целенасочена миграция на експерти. На доста предприятия към този момент им се наложи да отхвърлят поръчки заради дефицита на квалифицирани чиновници ", показва Маркус Йергер от Съюза на дребните и междинните предприятия. Той добавя, че по този начин се слага под опасност конкурентоспособността на дребния и междинния бизнес, респективно - на Германия като цяло.

Засегната е информатиката, само че и занаятчийството

Същевременно е регистриран огромен спад в интереса към професионалното образование - при започване на тази образователна година са останали съвсем 60 000 незаети стажантски места. От дефицита на фрагменти и на искащи да се образоват младежи страдат най-много сектори като математиката, информатиката, естествените науки и техниката, само че също по този начин - опазването на здравето, обществените грижи и занаятчийството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР