Германия има тесни икономически връзки с Русия и може да

...
Германия има тесни икономически връзки с Русия и може да
Коментари Харесай

Германски министър мисли за натиск чрез санкции върху Русия заради Сирия

Германия има тесни стопански връзки с Русия и може да ги употребява като средство за напън върху президента Владимир Путин поради намесата на страната му в Сирия, сподели през днешния ден немската министърка на защитата, представена от Ройтерс.

Ескалацията на военните дейности в северозападната сирийска провинция Идлиб, където Русия поддържа офанзивата на армията на президента Башар ал Асад против поддържаните от Турция бунтовници, крие риск от директна борба сред двете огромни задгранични сили, предава Българска телеграфна агенция.

Германската министърка на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер сподели пред телевизия Ер Те Ел, че страната й има тесни търговски връзки с Русия и към този момент е употребила наказания в украинския спор, с цел да покаже на Москва, че не всичко й е разрешено. " Това в този момент е въпросът, който би трябвало да бъде издигнат по отношение на Сирия ", съобщи тя пред телевизия Ер Те Ел. Крамп-Каренбауер акцентира, че Германия би трябвало да покаже на Русия, че " ние сносно знаем какво прави тя в Сирия ".

Тя повтори своето предложение за основаване на зони за сигурност в Сирия за отбрана на цивилното население и добави, че канцлерката Ангела Меркел се пробва да убеди Путин да я поддържа.

Ако всички ангажирани играчи в района поддържат основаването на такива зони за сигурност, Германия и други европейски страни може да бъдат помолени да пазят тези зони, уточни Крамп-Каренбауер. Според нея обаче най-реалистичният сюжет е за такива зони да дават отговор Организация на обединените нации и ОССЕ (Организацията за сигурност и съдействие в Европа). /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР