Германия и партньорите й от ЕС ще направят всичко по

...
Германия и партньорите й от ЕС ще направят всичко по
Коментари Харесай

Еврокомисията ще предложи 12 -месечно отлагане на Брекзит


Германия и сътрудниците й от Европейски Съюз ще създадат всичко по силите си до последно, с цел да предотвратят напускането на Англия без договорка, сподели през вчерашния ден федералният канцлер Ангела Меркел, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция. " До последния миг ще вършим всичко, с цел да предотвратим Брекзит без договорка ", увери Меркел след диалози с ирландския министър-председател Лио Варадкар в Дъблин.

Днес във Англия не престават договарянията сред Консервативната и Лейбъристката партия за намиране на излаз от рецесията към Брекзит.

Меркел повтори, че позицията на Европейски Съюз е, че съглашението за овакантяване, контрактувано с английската министър-председателка Тереза Мей, " реализира обективен баланс " и не е отворено за предоговаряне. " То е добър компромис ", сподели Меркел и добави, че се надява Мей да откри метод да излезе от безизходицата в английския парламент преди срещата на водачите на Европейски Съюз на 10 април.

Никой не желае Англия да напусне идната седмица общността без съглашение и водачите на Европейски Съюз би трябвало да са търпеливи до момента в който договарянията в Лондон не престават, сподели Варадкар на взаимна конференция с Меркел, представен от Ройтерс.

Междувременно беше публикувана информация, че ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск предлага на Обединеното кралство 12-месечно „ гъвкаво “ отсрочване на Брекзит. Това заяви БНР, базирайки се на почитан източник в Европейски Съюз.

Туск е декларирал, че е намерил отговор преди срещата на високо ниво на 12 април. По-рано Брюксел разгласи, че Англия би трябвало до 12 април да каже дали ще взе участие в изборите за Европейски парламент, в противоположен случай по-дългото отсрочване на Брекзит може да се окаже невероятно.

Според почитан източник от Брюксел Туск счита, че препоръчаното от него 12-месечно отсрочване отстрани опцията Англия непрекъснато да желае отсрочване на напускането си.

Междувременно в Лондон не престават партийните договаряния за реализиране на задоволително съглашение за Брекзит. Главният юридически консултант на държавното управление Джефри Кокс предизвести партиите, че в случай че не съумеят да се договорят, отлагането би трябвало да е за по-дълго време.

Твърди се, че консерваторите и лейбъристите гледат изцяло съществено на намирането на компромис и Брекзит попада в манифестите и на двете партии, само че вековните политически разлики са спънка за реализиране на единодушие.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР