Германия и НАТО трябва да се подготвят за евентуално руско

...
Германия и НАТО трябва да се подготвят за евентуално руско
Коментари Харесай

Германският министър на отбраната: Трябва да се подготвим за евентуално руско нападение

Германия и НАТО би трябвало да се приготвят за вероятно съветско нахлуване през идващите няколко години, въпреки рискът да не е висок. Това сподели в изявление за в. " Тагесшпигел " немският министър на защитата Борис Писториус.

В него той показва сериозна угриженост по отношение на възможна ескалация на войната в Украйна. Политикът от ГСДП акцентира, че повтарящите се закани от страна на Кремъл, изключително към балтийските сътрудници от НАТО, не трябва да се одобряват с лека ръка. Писториус счита, че е належащо Германия да обмисли опцията за съветско нахлуване против страна от НАТО, въпреки че съгласно него сходен случай към този момент е малко евентуален.

Експертите предвиждат, че сходен сюжет може да се случи през идващите пет до осем години.

С предизвестието си Писториус желае да притегли вниманието на обществото и да уточни, че Бундесверът би трябвало да бъде подготвен за война. Той счита, че е от значително значение да се вземат подобаващи защитни ограничения в този момент. В този подтекст министърът на защитата привежда в деяние и модифицирана форма на наложителна военна работа, за която чака съответни оферти от своето министерство до април.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР