Германия и Израел обмислят дали ваксинацията срещу Covid-19 да не

...
Германия и Израел обмислят дали ваксинацията срещу Covid-19 да не
Коментари Харесай

Моркова и тоягата: С какви мерки правителствата се опитват да ваксинират населението?

Германия и Израел обмислят дали имунизацията против Covid-19 да не стане наложителна. Гърция вкара санкции, а Испания не разрешава визитите от неимунизирани туристи. Въпреки митингите ограниченията, които вършат живота на неимунизираните по-труден, са все по-предпочитана тактика на държавните управления, които се пробват да се оправят със здравната рецесия, написа Bloomberg.

Агенцията събира някои от ограниченията, които към този момент са въведени в обособени страни по света:

Глоби в Гърция

Правителството реши, че имунизациите ще бъдат наложителни за всички гърци на възраст над 60 година От идващия месец тези, които откажат да се ваксинират, ще заплащат санкция по €100 месечно — до момента в който не се имунизират. Парите ще отиват за болнични услуги.

Локдаун в Австрия

Страната с едни от най-ниските равнища на имунизация в Западна Европа (66% преди 10 дни) остава в локдаун най-малко доникъде на декември. Властите ще подвигат рестриктивните мерки за имунизираните и тези, които неотдавна са преболедували, само че ограниченията за останалите ще останат в действие. Очаква се и през февруари да бъде въведена наложителна имунизация и санкции в размер до €7 200.

Баровете във Финландия

Баровете и заведенията за хранене във Финландия, които отхвърлят да наблюдават за Covid документи, няма да имат правото да сервират алкохолни питиета след 17 часа.

Забрана за пътувания в Испания

Испания забрани на пътуващите от Англия, които не са изцяло имунизирани, да влизат в страната от 1 декември. Страната ще приема единствено документи за имунизация — не и тези, които удостоверяват преболедуване.

Унгария разреши наложителната имунизация в фирмите

Правителството в Будапеща позволи на работодателите да създадат имунизацията наложителна за чиновниците си. Който не се имунизира, може да бъде пуснат в неплатен отпуск.

Кеш в Словакия

Министърът на финансите в Словакия Игор Матович желае да раздава ваучери на стойност €500 за всеки на над 60-годишна възраст, който се имунизира. Парите могат да бъдат харчени в заведения за хранене и хотели, само че концепцията не се харесва на всички в държавното управление. Очаква се да стане ясно дали тя ще завоюва поддръжката на Народното събрание.

Неваксинираните ще си заплащат лекуването в Сингапур

В Сингапур тези, които откажат да се имунизират, ще си заплащат сами лекуването, в случай че се заразят. Сумата може да доближи $18 460, съгласно калкулации на здравното министерство.

Сертификати в Литва

Множество страни в Европа изискват имунизационни документи за влизане в питейни заведения и заведения за хранене, само че Литва прави още една стъпка. Гражданите на възраст над 16 година би трябвало да показват такива и за влизане в кафенета, молове, кина, фризьорски салони и останалите обществени събития.

Правителството дава и по €100 на всеки на възраст над 75 година, който се имунизира преди 31 март.

Задължителна имунизация за учители в Украйна

В Украйна учители и държавните чиновници, които не са имунизирани, бяха пратени в неплатен отпуск. Ресторанти, молове и фитнеси могат да работят, единствено в случай че 100% от чиновниците са ваксинирани. Публичният превоз в страната е наличен единствено за имунизирани.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР