Германия и Италия са казали на компаниите си след обсъждания

...
Германия и Италия са казали на компаниите си след обсъждания
Коментари Харесай

Италия и Германия разрешили сметки в рубли за руския газ

Германия и Италия са споделили на фирмите си след разисквания с Европейски Съюз, че могат да откриват сметки в рубли, с цел да продължат да купуват съветски газ, без да нарушават глобите против Москва.

Това оповестява Ройтерс, базирайки се на свои иточници, предава Българска телеграфна агенция.

Според два източника, на немските вносители на газ е било декларирано от Берлин, че могат да откриват сметки в рубли, стига заплащанията, които вършат към " Газпромбанк ", да не са в съветската валута.

Отбелязва се, че Германия, която е най-големият вносител на съветски газ в района, е работила по въпроса в тясна съгласуваност с Европейски Съюз.

Италианското държавно управление също е контактувало с Европейската комисия и е получило уточнения по какъв начин да купува съветски газ законно, съобщи пред Ройтерс върховен държавен източник. Това е станало преди италианската енергийна компания " Ени " (Eni S. p. A.) да заяви във вторник, че е почнала процедура за разкриване на две сметки, една в евро и една в рубли, добави източникът.

Ройтерс отбелязва, че Полша, България и Финландия са отказали да изпълнят настояването на Москва вносителите да заплащат за газа през сметки в рубли в " Газпромбанк " и доставките им са били спрени.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР