Германия и Франция трябва да изплатят компенсации на жителите на

...
Германия и Франция трябва да изплатят компенсации на жителите на
Коментари Харесай

Германия и Франция трябва да платят обезщетения на жителите на Донбас,смята руски депутат

Германия и Франция би трябвало да изплатят обезщетения на жителите на Донбас след изказването на някогашния немски канцлер Ангела Меркел, че не е имало желание да се извършват Минските съглашения, съобщи през днешния ден ръководителят на долната камара на съветския парламент Вячеслав Володин, представен от ТАСС, заяви Българска телеграфна агенция.

„ След признанието на Меркел Германия и Франция носят морална и материална отговорност за протичащото се в Украйна. Те ще би трябвало да платят компенсации на жителите на Донбас за 8 години геноцид и нанесени вреди. Но това е единствено началото “, написа Володин в Телеграм.

Председателят на Държавната дума означи, че авансово плануваното несъблюдение на отговорности, поети според подписано интернационално съглашение, е освен загуба на доверие, а и „ закононарушение, за което подписалите Минските договорености – Меркел, (бившият френски президент Франсоа) Оланд и (бившият украински президент Петро) Порошенко “, би трябвало да дават отговор.

„ Първо, през 2014 година външните министри на Германия и Франция подписаха в качеството си на гаранти за спокойно развиване на събитията спогодителен документ сред законната украинска власт и опозицията. Всичко приключи с държавен прелом в Киев и геноцид над 6-милионното население на Донбас “, сподели Володин.

Според него хората в Европа би трябвало да знаят на кого дължат проблемите си: липса на отопление и електричество, голяма инфлация и затваряне на предприятия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР