Германия и Франция са готови да увеличат средствата на ЕС

...
Германия и Франция са готови да увеличат средствата на ЕС
Коментари Харесай

Германия и Франция са готови за по-високи разходи на ЕС за бежанците

Германия и Франция са подготвени да усилят средствата на Европейски Съюз по бежанския пакт с Турция. Това съобщи канцлерът на Германия Ангела Меркел след извършената през вчерашния ден видеоконференция с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, оповестиха международните организации, представени от БГНЕС.
Канцлерът Ангела Меркел съобщи, че страните са се заели с осъществяването на Пакта за бежанците с Анкара след видеоконференцията с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, френския президент Еманюел Макрон и английския министър председател Борис Джонсън. Ако е належащо, на Турция ще бъде предоставена повече помощ, сподели Меркел.
Според нея не би трябвало да се загърбват прекратените договаряния за разширението на митническия съюз с Турция.
Припомняме, че Ердоган разгласи, че ще отвори границите на страната за бежанците, които желаят да стигнат до Европа. Вследствие на това по границата с Гърция се скупчиха хиляди хора, а гръцките управляващи използваха сълзотворен газ и водни струи, с цел да предотвратят противозаконното прекосяване. Европейски Съюз счита, че методът на Ердоган е опит за изнудване.
От своя страна, турският държавен глава упреква Евросъюза, че не е превел обещаната сума от 6 милиарда евро за потребностите на бежанците на територията на Турция, както и че не са изпълнени други елементи от съглашението от 2016 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР