Германия и ЕС са солидарни с Гърция и смятат, че

...
Германия и ЕС са солидарни с Гърция и смятат, че
Коментари Харесай

Германия изрази отношение за конфликта между Гърция и Турция

Германия и Европейски Съюз са солидарни с Гърция и считат, че има незабавна нужда от знак за деескалация и проява на воля за разговор, съгласуван с нормите на интернационалното право. Това съобщи министърът на външните работи на Германия Хайко Маас след срещата си със своя гръцки сътрудник Никос Денидиас.
Акцентът в диалозите на двамата първи дипломати е била ситуацията в Източното Средиземноморие.
 Високо напрежение: Ще има ли боен конфликт сред Гърция и Турция поради Източното Средиземноморие? Високо напрежение: Ще има ли боен конфликт сред Гърция и Турция поради Източното Средиземноморие?
Турция и Гърция оповестиха, че ще проведат паралелни военноморски учения край гръцкия остров Крит през днешния ден (25 август) на фона на възходящото...
Маас изрази поддръжката на своята страна и готовността да спомага за открит разговор сред Атина и Анкара на основите на интернационалното прави и в границите на немското председателство на Европейски Съюз.
„ Надявам се малко по малко да стигнем до прогрес и да реализираме задачите си ”. Целта на всички ни е в края на процеса да забележим решение, в което липсва използването на мощ и което да е в духа на добросъседските връзки, добави Маас, представен от МИА и БГНЕС. 
Дендиас удостовери готовността на Гърция за разговор, само че не съпроводен от закани и провокации и акцентира, че Турция продължава с провокациите и ескалацията на напрежението.
Очевидно рискът в Източното Средиземноморие надвишава границите на двустранните разлики и визира целия Европейски съюз и неговата сигурност, съобщи гръцкият министър. Той беше безапелационен, че страната му ще отстоява суверенитета си и своите права, както и „ националните европейски граници и суверенитета на Европа ”.
 Турция се разгласи против военно обучение на Гърция в Средиземно море Турция се разгласи против военно обучение на Гърция в Средиземно море
Турция осъди през днешния ден желанията на Гърция да организира учения на военновъздушните и военноморските сили в интервала 25-27 август в Средиземно...
Дендиас съобщи, че Гърция чака от Борел лист със глобите против Турция.
Припомняме, че немският външен министър Хайко Маас реши да направи поредни визити в Атина и в Анкара. Преди отпътуването си той акцентира, че решения за разногласията по отношение на находищата на природен газ в Източното Средиземноморие могат да бъдат открити единствено въз основа на интернационалното право и посредством почтен разговор.
Напрежението освен обтяга връзките сред Европейски Съюз и Турция, само че възможна спомагателна ескалация може да навреди на всички страни, изключително на директните участници.
Според Гърция, с оглед обстоятелството, че Германия ръководи Съвета на Европейски Съюз, „ всяка подхваната самодейност има особена тежест ”, само че с цел да се чака резултат, „ е нужен благонадежден събеседник ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР