Германия и Берлин вече имат опит с жегите. От две

...
Германия и Берлин вече имат опит с жегите. От две
Коментари Харесай

Как се справят германците с 37 градуса на сянка

Германия и Берлин към този момент имат опит с жегите. От две седмици насам температурите не падат под 30 градуса, само че през днешния ден горещината доближи нов връх - 37 градуса на сянка.

В тази северна част на Европа не познават такива тропически жеги и по тази причина не на всички места постройките са оборудвани с климатици. На правилото на самовнушението, локалните хора се твърдят едни други, че охлаждащите устройства са нездравословни. Вентилаторите в магазините обаче към този момент са изчерпани. Полицаите, които се грижат за реда в жегите, получиха позволение да не носят фуражките си. Дългите панталони и затворените обувки остават наложителни.

За многочислените туристи в Берлин приятна опция за разхлада дава метрото. Пред Бранденбургската врата спирката му се намира на 15 метра подземен. Там в този момент е аранжирана галерия. Градската администрация предизвиква жителите да поливат дърветата, в случай че видят, че корените им са изсъхнали.

За на следващия ден метеоролозите плануват термометрите да спаднат под 30 С.
 Жегите в Европа: Във Франция пускат безвъзмездни паркоместа Жегите в Европа: Във Франция пускат безвъзмездни паркоместа
Рекордни жеги в Европа. Очакват се рискови температури над 40 градуса. Франция затваря десетки учебни заведения поради гореща вълна. В Париж и Лион от през днешния ден м...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР