Германия и България са били гласовете сред страните от ЕС,

...
Германия и България са били гласовете сред страните от ЕС,
Коментари Харесай

Борисов и Меркел блокирали санкциите на ЕС срещу Турция, разкрива Euractiv

Германия и България са били гласовете измежду страните от Европейски Съюз, които блокирали глобите против на срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък (10 декември). Това разкриват дипломатически източници за.
„ Германският канцлер Ангела Меркел и българският министър-председател Бойко Борисов бяха водачите на Европейски Съюз, които намерено се опълчиха на глобите против Анкара “, споделят източниците на изданието.
Други страни като Испания, Италия, Малта и Унгария също са били срещу, само че не са го изразили намерено допълват те. 
Австрия поддържа глобите, до момента в който Франция, която желае непоколебим отговор на Европейски Съюз е смекчила реториката си на срещата на върха.
Според заключенията на срещата на върха за Турция водачите на Европейски Съюз осъдиха нейната настъпателност и едностранни дейности в Източното Средиземноморие. На процедура обаче те заеха мека позиция, като предоставиха на Анкара още три месеца гратисен интервал.
По-конкретно, те взеха решение да прибавят нови имена на лица и компании към черния лист, който понастоящем съществува за „ неразрешените “ турски газови сондажи край Кипър.
Но глобите, които бяха наложени до момента, имаха дребна добавена стойност, като се има поради, че Турция не е спряла сондажите.
 Европейски Съюз най-сетне се реши на наказания против Турция поради газовите сондажи Европейски Съюз най-сетне се реши на наказания против Турция поради газовите сондажи
Лидерите на Европейски Съюз се договориха за първата стъпка към налагане на наказания против Турция в отговор на търсенето на газ от Анкара в гръцки и...
Освен това водачите на Европа приканиха Европейската комисия да изготви отчет " най-късно през март 2021 година " за връзките сред Европейски Съюз и Турция като цяло, вариращи от политика до търговия, и да изследва " благоприятни условия и принадлежности по какъв начин да постъпим ".
Лидерите също по този начин ясно показаха, че " позитивният дневен ред остава на масата “, обещавайки на Турция да продължи да дава финансова помощ за ръководство на миграционните потоци в страната.
Не на последно място, водачите на Европейски Съюз обявиха, че ще търсят съгласуваност по въпроса за Турция с новата администрация на Съединени американски щати.
Германия, която понастоящем е ръководител на Европейски Съюз, постоянно се е противопоставяла на глобите и е желала да поддържа каналите за връзка с Анкара.
В изявление за EURACTIV през ноември Удо Булман, евродепутат и представител по въпросите на Европейски Съюз на Изпълнителния комитет на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), съобщи, че желанието на Меркел е да държи вратата отворена с Турция.
 Ердоган: Санкциите на Европейски Съюз няма да повлияят на Турция Ердоган: Санкциите на Европейски Съюз няма да повлияят на Турция
Санкциите на Европейския съюз против Турция няма да имат съществено влияние върху страната. Това сподели турският президент Тайип Ердоган...
„ Не бива да забравяме, че базата на Ердоган понижава [...] погледнете резултатите от последните общински избори: индивидът се потиа, той се опасява да не загуби определящата си власт за вътрешна и външна политика в Турция “, сподели Булман, представен от Агенция " Фокус ".
Дипломати оцениха преди срещата на върха, че позицията на София по въпроса за глобите не може да бъде планувана.
" Българският водач Борисов е прочут другар на Ердоган и държанието му е непредсказуемо ", сподели предходната седмица посланик от Европейски Съюз пред EURACTIV.
На политическо равнище позицията на Германия и България също е от огромно значение, като се има поради, че и Меркел, и Борисов принадлежат към едно и също политическо семейство на Европейски Съюз (Европейска национална партия) като ръководещата в Гърция партия „ Нова Демокрация “.
Решенията са надалеч от това, което Атина желае от месеци. На среща по външните работи в Берлин през август Гърция изиска „ секторни наказания “, ориентирани към основни аспекти на турската стопанска система като банковия и енергийния бранш.
 Съединените щати ще наложат наказания против Турция поради С-400 Съединените щати ще наложат наказания против Турция поради С-400
Съединените щати са подготвени да наложат наказания против Турция поради придобиването през предходната година на съветските системи за противовъзду...
След публикуването на заключенията гръцки държавни източници показаха удовлетворение и го показаха като позитивен резултат. Реалността в Атина обаче е друга.
Повечето гръцки медии оповестиха в петък, че решенията на водачите на Европейски Съюз за Турция ще имат нулева добавена стойност и предвиждат, че Ердоган ще бъде още по-агресивен в светлината на меката Европа.
Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис съобщи преди срещата на върха, че е заложено доверието в Европейски Съюз и прикани своите сътрудници в Европейски Съюз да извършват решенията, взети по време на последната им среща през октомври.
Очаква се заключенията на срещата да причинят главоболие на Мицотакис вкъщи. Опозиционните партии към момента не са реагирали, само че EURACTIV научи, че главната съпротива, партията Сириза, се чака да упрекна държавното управление, че се връща от Брюксел с празни ръце.
Мицотакис обаче получи непредвиден подсладител: Съобщава се че Съединени американски щати са решили да наложат действителни наказания на Турция поради придобиването на на съветски системи за противовъздушна защита С-400.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР