Германия гласува, вероятно канцлера Ангела Меркел ще спечели исторически четвърти

...
Германия гласува, вероятно канцлера Ангела Меркел ще спечели исторически четвърти
Коментари Харесай

Германия гласува в исторически избори за Меркел и крайно десните

Германия гласоподава, евентуално канцлера Ангела Меркел ще завоюва исторически четвърти мандат, а извънредно дясна партия ще влезе в Народното събрание за първи път от повече от половин век, оповестява Ройтерс

Консервативният блок на Меркел е на път да остане най-голямата група в Народното събрание, сочат изследвания на публичното мнение, само че разбиването на политическия пейзаж може да затрудни образуването на ръководеща коалиция.

Меркел и главният ѝ противник, Мартин Шулц от социалдемократите (СДП) приканиха през вчерашния ден германците да излязат и да гласоподават.

" Искаме да засилим мотивацията ви, с цел да можем да достигнем до доста, доста хора ", прикани Меркел през вчерашния ден в Берлин.

В районните избори предходната година консерваторите на Меркел претърпяха неуспехи. От това се възползваха Алтернатива за Германия, които яхнаха негодуванието от решението през 2015 година немските граници да бъдат отворени за над един милион мигранти.

 Германия пред избори - а в случай че социолозите бъркат?
Германия пред избори - а в случай че социолозите бъркат?

Ангела Меркел води с близо 15% пред Мартин Шулц...

Тези неуспехи накараха Меркел да се чуди, дали би трябвало да се кандидатира за преизбиране. Но откакто тази година тематиката с миграцията е под надзор , тя се хвърли в наказателна акцията, представяйки себе си като стожер стабилността в един нерешителен свят.

Но и Меркел, и Шулц се безпокоят, че ниската изборна интензивност може да работи в интерес на по-малките партии, изключително AFD, които се чака да стигнат до Народното събрание. В петък Шулц разказа AFD като " копаещи гроба на демокрацията ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР