Германия, Франция и Полша обещаха да доставят повече оръжия за

...
Германия, Франция и Полша обещаха да доставят повече оръжия за
Коментари Харесай

Германия, Франция и Полша обещаха да произвеждат повече оръжия за Украйна

Германия, Франция и Полша дадоха обещание да доставят повече оръжия за Киев и да усилят производството на военно съоръжение дружно с сътрудници в Украйна. Германският канцлер Олаф Шолц одобри в Берлин френския президент Еманюел Макрон и полския министър председател Доналд Туск в срещата върха на така наречен „ Ваймарски триъгълник “. Тя бе проведена, до момента в който Русия гласоподава на президентски избори, които съвсем несъмнено ще донесат нов 6-годишен мандат на Владимир Путин.
Това е сериозен миг. Настъпва нова епоха и ние ще бъдем там. Тримата сме обединени в този ден, решени с идентична изясненост по отношение на обстановката в Украйна и решени в никакъв случай да не позволим на Русия да победи. Подкрепата за украинския народ до дъно е мощ за нас, нашите нации и сигурност, за нашата Европа.
Еманюел Макрон – президент на Франция

И трите страни от НАТО доставят на Украйна оръжия за битката й против продължаващата съветска инвазия. Поддръжниците на Украйна ще основат и коалиция за доставка на артилерия с огромен обхват на Киев за отбрана против съветската инвазия. Те ще употребяват и замразени съветски активи за закупуване на украинско оръжие. Това ще се прави на целия международен пазар.
Искаме да похарчим парите си, желаеме да помогнем по всевъзможен вероятен метод... тук и в този момент, тъй че обстановката в Украйна през идващите седмици и месеци да се усъвършенства, а не да се утежни.
Доналд Туск – министър председател на Полша

Изказванията на водачите не засягат разликите сред Шолц и Макрон, откакто френският водач сподели на конференция предишния месец, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не би трябвало да се изключва в бъдеще.

Тогава Шолц отговори, че участниците са се съгласили, че „ няма да има сухопътни войски “ на украинска земя, изпратени от европейски страни.

Силите на Киев чакат повече военни доставки от западните сътрудници, само че в същото време се борят против по-многочислена и по-добре оборудвана съветска войска, която оказва мощен напън на някои точки от фронта.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР