Германия е в добра позиция да премине тази зима с

...
Германия е в добра позиция да премине тази зима с
Коментари Харесай

Шолц уверява, че Германия ще преживее зимата и с дефицит на газ, но германската индустрия вече „не дърпа“

Германия е в добра позиция да премине тази зима с задоволително сила с помощта на напъните за усилване на доставките.
Това съобщи канцлерът Олаф Шолц, отхвърляйки рецензиите на опозицията.

Лидерът на дясноцентристката съпротива на ХДС Фридрих Мерц сподели пред Народното събрание, че на трипартийната коалиция на Шолц й липсва " стратегическо мислене " и разкритикува решението от тази седмица да се придържа към проекта за затваряне на последните три атомни електроцентрали в Германия по-късно тази година. По негово мнение, държавното управление " може да аргументи непоправими вреди на немските компании ".

Както оповестява АП, Шолц е дал отговор, че неговата коалиция е работила от идването си на власт през декември, с цел да се приготви за проблемите, които министрите от партията на Мерц в предходното държавно управление не са съумели да плануват.

Шолц означи, че неговото държавно управление е подхванало стъпки за създаване на терминали за полутечен природен газ, първите от които би трябвало да отворят тази зима, и за рестартирането на електроцентрали, захранвани с въглища.

Въпреки че прекъсването на атомната електроцентрала би трябвало да продължи по график, държавното управление желае да резервира опцията да задейства наново два от трите реактора при положение на дефицит на електрическа енергия през идващите месеци.

Мерц, който прикани за три до четири години удължение на живота на реакторите, назова решението " неприятен компромис ". Той прикани Шолц " да спре тази полуда ". Шолц допуска, че Мерц е прекомерно закрепен върху нуклеарната сила.

Обобщавайки, Шолц добави, че газовите складове на страната са били цялостни към този момент на повече от 85% сега, когато Русия е спряла доставките на газ за Германия.

Междувременно най-големият производител на амоняк и карбамид в Германия, SKW Piesteritz, след прекъсване на производството заради високите цени на природния газ, изчерпа запасите от AdBlue, течност, нужна за обезвреждане на отработените газове от дизелови мотори, които понижават излъчванията на азотен оксид с до 90%,. Проблемът е, че немските камиони няма да могат да работят без тези добавки.

„ Изпразваме нашите ресурси от AdBlue, тъй като към този момент не го произвеждаме “, заяви SKW Piesteritz.

„ Още през август притежателите на SKW Piesteritz разговаряха с канцлера Шолц и министъра на стопанската система Хабек за пагубните последствия от прекъсването на производството, ясно намеквайки, че без на ниска цена (да се чете руски) газ те „ няма да съумеят да „ пернат “. Ето ви изненада! " Не дръпнаха. "

Остават единствено две варианти:

Купете тази течност в чужбина (това обаче е време, това са спомагателни разходи);

Помолете Берлин за финансова помощ за закупуване на безценен газ и обновяване на производството.

В противоположен случай в Германия (а може би и в прилежащите страни от ЕС) ще има дефицит на моторно гориво, изключително за камионите.

Има и трети вариант… може би е обвързван по някакъв метод с Руската федерация и газа “, написа в блога си съветският политически съветник Марат Баширов.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР