Германия е уверена, че ще има най-добре оборудваната армейска дивизия

...
Германия е уверена, че ще има най-добре оборудваната армейска дивизия
Коментари Харесай

Германия решена да е с най-добрата дивизия в НАТО до 2025 г.

Германия е уверена, че ще има най-добре оборудваната армейска дивизия измежду европейските съдружници в НАТО през 2025 година Това разгласи командващият немската войска генерал-лейтенант Алфонс Майс пред " Ройтерс ".

Новината идва на фона на напъните на страните да приготвят войските си след нахлуването на съветските сили в Украйна.

Понастоящем Берлин не разполага с  - военна част от над 20 000 бойци. Целта е първото от трите такива подразделения да стартира да действа до 2025 година, а второто - през 2027 година

" Аз съм огромен оптимист, че ще го реализираме (подразделението за 2025 г.) ", съобщи Майс и добави, че в началото подразделението ще разполага с сред 80 и 90% от нужния личен състав, като проектите са контрактувани с НАТО.

По негови думи Германия на първо време ще даде две механизирани бригади, а след това една - по-леко въоръжена - междинна бригада, а също ще бъде подсилена от нидерландска бригада. Една бригада разполага с към 5000 бойци.
 Германия залага на професионалната войска
Германия залага на професионалната войска

Казус в Берлин

" Това ще бъде задоволително ", пресметна Майс. " Във всеки случай ще бъде задоволително да допринесем за най-добре оборудваната дивизия от всички европейски сътрудници в НАТО през 2025 година Поне това е общата ни цел с нашите нидерландски сътрудници ".

Дивизиите са главните организационни градивни детайли на сухопътните сили, които биха били нужни за справяне с спор против равносилен съперник.

Западните страни се пробват да възстановят и оборудват своите военни подразделения, откакто в продължение на десетилетия, прекарани в по-малки войни в Ирак или Афганистан, те бяха подценени, разпуснати и лишени от оръжия и муниции.

Майс призна, че ще бъде предизвикателство снабдяването на дивизията с задоволително муниции до 2025 година във време, когато Западът доставя големи количества боеприпаси на Киев, което в допълнение изчерпва запасите, които са мощно намалели след края на Студената война.
 Германия подхваща фрапантни стъпки за рационализация на армията си
Германия подхваща фрапантни стъпки за рационализация на армията си

Страната ще промени Конституцията си

" Ако бързо изпратим муниции на Украйна, самите ние оставаме без такива, до момента в който не постъпят новите поръчки ", изясни той. " Не можете да си купите муниции в магазина " Направи си самичък " , индустриалните благоприятни условия са намалели през последните 30 години ".

Началникът на армията означи, че това е проблем, пред който са изправени всички сътрудници в НАТО.

" Но поддръжката за Украйна сега е по-важна от основаването на поделение, както акцентира генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ", посочи Майс.

По отношение на втората немска дивизия, която би трябвало да бъде приведена в бойна дарба през 2027 година, той съобщи, че цялостното ѝ съоръжение зависи значително от идването на поръчки от специфичния фонд в размер на 100 милиарда евро на равнище войски.

В фрапантна смяна в политиката немският канцлер Олаф Шолц разгласи " Zeitenwende " (исторически преломен момент) след нашествието на Русия в Украйна през февруари 2022 година и основаването на специфичен фонд за , която от десетилетия е недофинансирана.
 Годна или негодна е армията на Германия за война?
Годна или негодна е армията на Германия за война?

С малко шанс, немските бойци ще получат най-малко новите си чорапи в точния момент за Коледа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР