Германия е страна, популярна с планините, пешеходния туризъм и дейностите

...
Германия е страна, популярна с планините, пешеходния туризъм и дейностите
Коментари Харесай

Риболов, къмпингуване, огън на открито - какво не могат да правят туристите в Германия

Германия е страна, известна с планините, пешеходния туризъм и дейностите навън. Много туристи идват привлечени от дивата природа, само че не познават строгите правила за това какво е разрешено и какво не е разрешено да се прави в Германия при почивките навън, написа ДПА.

Дивото къмпингуване съвсем не е позволено в Германия, изяснява Тилман Швенке от групата на Германските фенове на природата (Verein Naturfreunde Deutschland).

Къде можеш да разпънеш палатка, зависи от това накъде си се запътил. Германия е разграничена на 16 федерални провинции, всяка със лични закони по въпроса.

В някои провинции, като северната Шлезвиг-Холщайн, палатките са изцяло неразрешени. В други, като Бавария на юг, централната Тюрингия и Долна Саксония и Бранденбург на изток, можеш да си направиш лагер, в случай че имаш позволението на притежателя на терена. На процедура това е мъчно да се реализира, изключително при немаркирани частни земи.

Често е по-бързо да се получи позволение за някои от 102-та немските естествени парка. Например в Пфалцката гора може да получите позволение да къмпингувате настрана от маркираните пътеки и хижите.

Защо разпоредбите в Германия са толкоз строги

Всичко се свежда до запазването на природата. Например животните могат да се уплашат от туристите, които търсят дърва и палят огън.

Като цяло съвсем на всички места паленето на огън навън е неразрешено. В гора и в радиус от 100 метра от нея ви би трябвало позволение, удостовери Хубертус Вьорнер от баварското министерство на храните, селското стопанство и горите. Разрешителното би трябвало да се получи от самото министерство, което е невероятно за множеството туристи.

Събирането на горски плодове и гъби е контролирано по-либерално, най-малко в Бавария. Гъби, семена, лешници и билки могат да се събират за лични потребности в количествата, типични за района, сподели Вьорнер.

Рибарите не са такива късметлии. За ловенето на риба нормално се изисква позволение, което не е на ниска цена. Някои региони оферират разрешителни единствено за почивката, годни за избрания интервал.

Заради объркващите и прецизни разпореждания е значимо туристите, тръгнали да обикалят немската природа, да създадат авансово изследване, изключително в случай че проектите включват няколко провинции.

Глобите за нарушаванията са съществени - противозаконното палене на огън може да ви коства 5000 евро (6175 долара). Когато не сте сигурни, ще бъде по-добре да лагерувате в организиран къмпинг или... да се настаните в комфортен хотел. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР