Германия е станала още по-зависима от китайския технологичен гигант Huawei

...
Германия е станала още по-зависима от китайския технологичен гигант Huawei
Коментари Харесай

Германия е все по-зависима от китайския гигант Huawei и това поражда опасения за сигурността ѝ

Германия е станала още по-зависима от китайския софтуерен колос Huawei около обезпечаването на съоръжение за своята 5G мрежа за радиодостъп. Това демонстрира ново изследване, забелязано и представено от " Ройтерс ". Новината идва на фона на възходящите опасения за китайското въздействие в разнообразни структури на страната.

Много европейски страни не разрешиха на китайските компании да вземат участие напълно или отчасти в построяването и поддръжката на техните 5G мрежи от съображения за сигурност, на фона на мощен дипломатически напън от страна на Съединените щати.

В Германия обаче Huawei обезпечава към 59% от 5G мрежата за радиодостъп (RAN) - инфраструктурата, с помощта на която смарт телефоните се свързват с мрежата. Отделно, китайската компания обезпечава и 57% от 4G мрежата на страната, сочи изследване на консултантската компания в региона на телекомуникациите Strand Consult.

Проучването, забелязано от " Ройтерс ", следва да бъде оповестено идната седмица. То преглежда в детайли ролята на китайските Huawei и ZTE в построяването на мобилните мрежи от последващо потомство в Европа и твърди, че Германия продължава зависимостта си от нейния водещ търговски сътрудник.

" Има признаци, че Германия не приема съществено опасността за сигурността в лицето на Китай ", се споделя в изследването.

Авторите на отчета вършат съпоставяне с газопровода " Северен поток 2 ", който дълго време беше подложен на критика, че е риск за сигурността на страната, само че Берлин го оправдаваше с това, че Русия няма да употребява електрическата енергия за оръжие.

 В Германия обаче Huawei обезпечава към 59% от 5G мрежата за радиодостъп (RAN) - инфраструктурата, с помощта на която смарт телефоните се свързват с мрежата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР