Германия е сред първенците в Европа по поставяне на бустерни

...
Германия е сред първенците в Европа по поставяне на бустерни
Коментари Харесай

Германия е сред първенците в Европа по поставяне на бустерна доза

Германия е измежду първенците в Европа по слагане на бустерни дози.

Все повече специалисти обаче считат, че ще е нужна и четвърта.

През миналата седмица беше подложен връх от над 5 милиона и половина сложени трети дози, а единствено данните за вчерашния ден демонстрират, че над 600 хиляди германци са получили бустерна доза.

За да бъде нараснало темпото на имунизация, ветеринари и зъболекари в страната също към този момент ваксинират против ковид, а в някои провинции ваксинираните с три дози към този момент се радват на облекчения.

Според новия здравен министър на страната Карл Лаутербах точно третата доза е методът да бъде разрушена вълната на " Делта " разновидността и да бъде омекотена срещата с новия състезател в мача против COVID-19 - " Омикрон ".

Съоснователят на " Бионтех " Угур Шахин пък счита, че в случай че " Омикрон " продължава да се популяризира по този метод, трета бустерна доза е целесъобразна три месеца след втората доза, а по всяка възможност ще последва и четвърта.

Все повече специалисти застават зад тезата, че още през лятото ще се наложи четвърта доза, а съгласно ръководителя на Германския съюз на домашните лекари е неотложно имунизацията против COVID-19 да бъде обвързана с тази за грип, с цел да се трансформира отбраната в рутина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР