Германия е събрала доказателства за военни престъпления в Украйна, съобщи

...
Германия е събрала доказателства за военни престъпления в Украйна, съобщи
Коментари Харесай

Германия има доказателства за военни престъпления в Украйна

Германия е събрала доказателства за военни закононарушения в Украйна, заяви основният прокурор на страната в оповестено през днешния ден изявление за печатно издание, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Главният държавен обвинител споделя още, че в тази връзка е необходим правосъден развой на интернационално ниво.

" Понастоящем, да вземем за пример, се концентрираме върху всеобщите убийства в Буча и офанзивите против украинската гражданска инфраструктура ", споделя Петер Франк за вестник " Велт ам зонтаг ".

Досега прокурорите разполагат с доказателства, чиито брой е " в трицифрения диапазон ", показва Франк, без да прави разяснения.

Украйна и западните й съдружници упрекват съветските сили в осъществяване на зверства в Буча, покрай Киев, малко след началото на съветската инвазия през февруари предходната година.

Москва отхвърля обвиняванията.

Русия взема на прицел и основна инфраструктура в Украйна, само че отхвърля да нападна целеустремено цивилни.

Германия е почнала да събира доказателства още през март 2022 година, с цел да проверява вероятни военни закононарушения. Данните са събирани посредством изявленията с украински бежанци и оценка на обществено налична информация, заяви прокурор Франк.

Той посочи, че немските прокурори към този момент не проверяват съответни лица.

Петер Франк сподели, че прокуратурата в Германия се готви за допустимо правосъдно дело на по-късен стадий в Германия, взаимно с задгранични сътрудници или пред интернационален съд.

Запитан кой би трябвало да бъде изправен пред съда, Франк сподели, че съветските държавни водачи и тези, които реализират решенията на най-високо военно ниво, би трябвало да бъдат подведени по отговорност.

Украйна упорства да бъде основан специфичен арбитражен съд за съдене на съветски военни и политически водачи, които държи виновни за започването на войната.

Международният углавен съд стартира лично следствие на хипотетични закононарушения против човечеството и на военни закононарушения малко след началото на нахлуването в Украйна. Този съд обаче няма пълномощия да се занимава с експанзията в Украйна.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, през вчерашния ден сподели в Киев, че в Хага ще бъде основан интернационален център за правосъдно гонене на експанзията в Украйна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР