Германия е регистрирала 29 875 заразени и 598 починали през

...
Германия е регистрирала 29 875 заразени и 598 починали през
Коментари Харесай

Германия пак счупи рекорда за заразени с коронавирус за денонощие

Германия е записала 29 875 инфектирани и 598 умряли през миналото денонощие, оповестиха от Института за надзор на заболяванията "Роберт Кох ".
Това е най-високият брой инфектирани и умряли, регистриран за 24-часов интервал от началото на епидемията в Германия. С това общият брой на инфектираните към този момент е над 1 270 000 души, като от тях са умряли 20 970 души.
Това е вторият следващ ден, в който новозаразените са рекорден брой, и вторият път за два дни, в който има съвсем 600 умряли за 24 часа.
Най-високопоставеният немски чиновник за надзор на заболяванията през вчерашния ден дефинира ситуацията като "изключително нежно ".
Директорът на Института Лотар Вилер означи, че инфектираните се усилват и има риск да се върнат към експоненциален напредък.
Германия наложи втора частична обсада на 2 ноември.
По-сериозните ограничавания принудиха заведенията за хранене и питейните заведения да затворят, хората бяха посъветвани да работят още веднъж от у дома, а ненужните пътувания бяха мощно обезкуражени.
Мерките обаче не съумяха да спрат втората вълна на пандемията и броят на новозаразените надвиши 15 000 души в 29 от последните 40 дни.
Местните здравни управляващи от дълго време не могат да наблюдават веригите от инфектирани поради големия брой случаи.
Междувременно интензивните отделения се пълнят, а лечебните заведения в някои райони са на лимита на потенциала си.
Канцлерът Ангела Меркел е посъветвана да се срещне с министър председателите на 16-те федерални провинции през уикенда, с цел да обсъдят по-строг народен отговор, в това число налагане на по-строги ограничавания върху публичния живот.
Меркел помоли германците в тирада в сряда да лимитират контактите и да вземат спомагателни защитни ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР