Германия е регистрирала 29 875 заразени и 598 починали през

...
Германия е регистрирала 29 875 заразени и 598 починали през
Коментари Харесай

Коронавирус: Германия пак счупи рекорда за заразени и починали за денонощие

Германия е записала 29 875 инфектирани и 598 умряли през миналото денонощие. Това оповестиха от Института за надзор на заболяванията " Роберт Кох " (RKI).

Нарастващият брой инфектирани и умряли е най-високият, регистриран за 24-часов интервал от началото на епидемията в Германия. Общият брой на инфектираните към този момент е над 1 270 000 души, като от тях са умряли 20 970 души.

Това е вторият следващ ден, в който новозаразените са рекорден брой, и вторият път за два дни, в който има съвсем 600 умряли за 24 часа.

Най-високопоставеният немски чиновник за надзор на заболяванията през вчерашния ден дефинира ситуацията като " извънредно нежно ".

Директорът на RKI Лотар Вилер означи, че инфектираните се усилват и има риск да се върнат към експоненциален напредък.

Германия наложи втора частична обсада на 2 ноември.

По-сериозните ограничавания принудиха заведенията за хранене и питейните заведения да затворят, хората бяха посъветвани да работят още веднъж от у дома, а ненужните пътувания бяха мощно обезкуражени.

Мерките обаче не съумяха да спрат втората вълна на пандемията и броят на новозаразените надвиши 15 000 души в 29 от последните 40 дни.

Местните здравни управляващи от дълго време не могат да наблюдават веригите от инфектирани поради големия брой случаи.

Междувременно интензивните отделения се пълнят, а лечебните заведения в някои райони са на лимита на потенциала си.

Канцлерът Ангела Меркел е посъветвана да се срещне с министър председателите на 16-те федерални провинции през уикенда, с цел да обсъдят по-строг народен отговор, в това число налагане на по-строги ограничавания върху публичния живот.

Меркел моли германците в тирада в сряда да понижи контактите и да вземе спомагателни защитни ограничения.

" Ако в този момент, тъкмо преди Коледа, имаме прекалено много контакти и това в последна сметка е последната Коледа с бабите и дядовците, тогава ще се провалим в прочут смисъл. Не бива да вършим това ", сподели тя.

Германия беше необятно похвалена за това, че се оправи с първата вълна на здравната рецесия и имаше доста по-ниски жертви от европейските си съседи. Но в този момент министрите съпоставят напъните си с тези на Франция, която съумя да понижи разпространяването.

" Този ​​път Франция направи всичко както би трябвало и реализира впечатляващи триумфи, до момента в който в Германия, за жалост, инерцията на втората вълна към момента не е нарушена ", съобщи министърът на стопанската система Петер Алтмайер в коментар пред немския вестник " Ханделсблат " и френския " Ес "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР