Германия е против предложението на президента на САЩ Доналд Тръмп

...
Германия е против предложението на президента на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Външният министър на Германия отхвърля идеята на Тръмп за Русия и Г-7

Германия е срещу предлагането на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския Русия да бъде поканена назад в Г-7 - групата на седемте най-развити стопански системи в света. Това декларира немският външен министър Хайко Маас в изявление за вестник "Райнише пост ", оповестено през днешния ден и представено от Ройтерс.

Миналия месец Тръмп повдигна въпроса за разширение на Г-7 още веднъж с Русия, която бе изключена от групата през 2014 година поради анексирането на Крим.

Пред вестника Маас споделя, че не вижда опция да бъда възобновено участието на Русия в групата, защото тя не е посочила някакъв важен прогрес по въпроса за Крим и намесата си в Източна Украйна. По думите му Русия сама може доста да способства за завръщането си в Г-7, като способства за мирното решение на украинския спор. Германският министър отбелязва, че понастоящем връзките с Русия са в доста комплицирани в доста области, само че признава, че Русия е значима за решаването на споровете в Сирия, Либия и Украйна.

"Г-7 и Г-20 са два свястно координирани формата. Не ни трябват Г-11 или Г-12 ", прибавя Маас по адрес на концепцията на Тръмп с изключение на Русия и други страни да бъдат канени на форумите на Г-7.

Русия към момента е член на Г-20, напомни Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР