Германия е предложила на Варшава противоракетна система Пейтриът, за да

...
Германия е предложила на Варшава противоракетна система Пейтриът, за да
Коментари Харесай

Германия предлага на Полша система Пейтриът

Германия е предложила на Варшава противоракетна система " Пейтриът ", с цел да ѝ помогне да подсигурява сигурността на въздушното си пространство, откакто тази седмица заблудена ракета се разруши на полска територия, покрай границата с Украйна.

Това разгласи немската министърка на защитата Кристине Ламбрехт пред вестниците " Райнише пост " и " Генерал анцайгер ".

След като ракета умъртви двама души в Полша покрай украинската граница, в страните от НАТО породиха опасения, че войната в Украйна може да излезе отвън границите ѝ. Това е и повода немското държавно управление да предложи на прилежаща Полша помощ за наблюдаване на въздушното ѝ пространство с немски изтребители " Юрофайтър ".

„ Предложихме на Полша да помогнем за сигурността на въздушното ѝ пространство с наши " Юрофайтъри " и с противоракетната система " Пейтриът “, сподели немската министърка на защитата.

Ракетата, която удари полско село и умъртви двама души, наподобява е била изстреляна по-скоро от украинската Противовъздушна отбрана, а не от съветските сили, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

По време на Студената война Германия имаше 36 установки " Пейтриът ". Сега немските въоръжени сили имат 12 такива установки, като две от тях са ситуирани в Словакия.

Полското държавно управление одобри през днешния ден предлагането от Берлин. Засега обаче не се прецизира какъв брой системи " Пейтриът " ще достави там немското държавно управление, коя трансформация и за какъв интервал от време.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР