Германия е предложила на Полша допълнителна система за противоракетна отбрана

...
Германия е предложила на Полша допълнителна система за противоракетна отбрана
Коментари Харесай

Германия е предложила на Полша Пейтриът

Германия е предложила на Полша спомагателна система за противоракетна защита " Пейтриът " , с цел да може тя да отбрани въздушното си пространство от евентуални ракетни набези.

Това заяви Ройтерс.

В неделя, 20 ноември, немският министър на защитата Кристине Ламбрехт съобщи, че е предложила на Варшава спомагателна помощ за въздушно наблюдаване с немски изтребители Eurofighter. Това се случва след случай, който в началото породи опасения, че войната в Украйна може да се придвижи през границата .

" Предложихме на Полша поддръжка за сигурността на въздушното пространство - с нашите изтребители Eurofighter и системи за противоракетна защита Patriot ", сподели Ламбрехт.
 Съединени американски щати и Киев договарят Украйна да получи
Съединени американски щати и Киев договарят Украйна да получи " Пейтриът " и F-16

До два месеца Пентагонът може да достави NASAMS

След пълномащабното навлизане на Русия в Украйна НАТО ускори въздушната си защита в Източна Европа. Повече от дузина съдружници от НАТО, отпред с Германия, стартираха през октомври самодейност за взаимно закупуване на системи за противовъздушна и противоракетна защита за няколко равнища на опасност, в това число Patriot.

Системите за противоракетна защита с наземно базиране, като да вземем за пример Raytheon (RTX.N) Patriot, са предопределени за прехващане на идващи ракети. Германия разполагаше с 36 такива системи, когато беше водеща страна на НАТО по време на Студената война. Понастоящем Бундесверът разполага единствено с 12 системи Patriot, две от които са ситуирани в Словакия.

Припомняме ви, че началникът на щаба на Съединени американски щати Марк Мили съобщи, че съюзническите страни би трябвало да дават на Украйна разнообразни системи за противовъздушна защита, с цел да може тя да отбрани въздушното си пространство от нападенията на съветските окупатори.

" Пейтриът " ще пази Словакия

Военна помощ

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че Съединени американски щати ще дават на Украйна системи за противовъздушна защита допустимо най-бързо.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР