Германия е обезпокоена от признаците на отслабване на мрежата от

...
Германия е обезпокоена от признаците на отслабване на мрежата от
Коментари Харесай

Меркел: Забравяме световните войни, международното сътрудничество отслабва

Германия е обезпокоена от признаците на намаляване на мрежата от многостранни организации и съглашения , които имат за цел укрепване на интернационалното съдействие.

Тази позиция изрази канцлерът на Германия Ангела Меркел, представена от " Ройтерс ".

Меркел счита, че разтърсването на многостранния ред се дължи на " двойния преход " - последователно избледняване на живата памет за последната международна война и бързите и огромни софтуерни промени.

" Хората, които претърпяха Втората международна война, последната същинска международна злополука, умират и към този момент не съществуват като очевидци ", сподели канцлерът на конференция в Берлин.

Международните съглашения и институции са отслабени. Това е тревожно, защото нашият многостранен международен ред идва от уроците, които научихме от страшните международни войни през последното столетие, добави тя.

Тя се разгласи срещу протекционисткият инстинкт, който може да заплаши отворените пазари.

По думите й Европа е подготвена да продължи договарянията със Съединени американски щати з а комерсиалните връзки, само че се разгласи срещу конфронтационния метод.

" Щастливи сме да преговаряме, само че това не би трябвало да става под дамоклев меч ", посочи тя, имайки поради войнствената позиция на Доналд Тръмп за международната търговия.

Меркел изрази вяра, че Европейски Съюз няма да прибегне до реципрочни ограничения в комерсиалния спор със Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР