Германия е най-уважаваната страна в света за трета поредна година,

...
Германия е най-уважаваната страна в света за трета поредна година,
Коментари Харесай

Германия е най-уважаваната страна в света; САЩ, Китай и Русия спорят за второто място

Германия е най-уважаваната страна в света за трета поредна година , оставяйки Съединени американски щати в тежка борба за второто място с Китай и Русия. Това демонстрира ново изследване на международното водачество, представено от " Гардиън ".

Годишното изследване, извършено от " Галъп ", хвърля още подозрение върху изказванието на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в петък, че Съединени американски щати били " съвършено позиционирани " да водят свободния свят в ново идеологическо съревнование с Китайската комунистическа партия.

Съединени американски щати имаха 33% световен рейтинг на утвърждение през 2019 година, единствено с един % пункт пред Китай и 3% пред Русия. Германия изпреварва и трите страни с огромна преднина, като има 44% утвърждение.

Проучването измежду 1000 възрастни във във всяка от проучените 135 страни е извършено през 2019 година, преди пандемията от новия ковид. Глобалният статут на Вашингтон може да пострада още повече в светлината на неговото неприятно ръководство на пандемията, в която Съединени американски щати са най-засегнати.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп постоянно е твърдял, че е направил по този начин, че Съединени американски щати още веднъж да бъдат уважавани в света, само че данните от изследването демонстрират противоположното. Съединени американски щати са били най-уважаваната страна в света през всяка година по време на ръководството на Барак Обама, като се изключи една (когато те бяха на второ място след Германия през 2011 г.), само че по-късно тяхната известност спадна с 18 процентни пункта след встъпването на Тръмп в служба, възстановявайки се малко по-късно на малко над 30%.

" [W] hen четете последните резултати в този отчет за това по какъв начин светът прави оценка управлението на главните международни сили, водачите, които показаха случая с най-голяма сигурност, направиха най-хубавото ", сподели основният редактор на Gallup Мохамед Юнис,

" Дългогодишната канцлерка на Германия Ангела Меркел, обичана или ненавиждана, беше един от най-предвидимите водачи в мощно несигурни времена както в Европа, по този начин и в световния ред. "

Юнис добави, че коронавирусът може още повече да утежни растежа на Америка: " Образът на американското управление в частност може съществено да пострада, до момента в който глобусът следи американските щати и федералното държавно управление да се борят да получат надзор на % на болест. "

Одобрението на управлението на Съединени американски щати е най-ниското измежду обичайните съдружници в Европа, където 61% не утвърждават резултатите му и единствено 24% утвърждават. Във Англия данните са 65% неодобрени - 25% утвърждават, с сходен резултат във Франция. В Германия растежът на Съединени американски щати е още по-лош: 78% не утвърждават и единствено 12% се възхищават на управлението, идващо от Вашингтон.

В Австралия също имаше бездънен песимизъм към Съединени американски щати, като 67% не утвърждават спрямо 23% утвърждение.

Единственият континент, на който Съединени американски щати поддържат повсеместен позитивен имидж, е Африка, където голо болшинство от 52% утвърди държанието си, само че това също е надалеч от 85-те% подкрепящи африканци, дадени на Съединени американски щати през 2009 година, незабавно след избирането на Барак Обама
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР