Германия е наш стратегически партньор в ЕС и близък сътрудник

...
Германия е наш стратегически партньор в ЕС и близък сътрудник
Коментари Харесай

Борисов положил много усилия за избирането на Урсула фон дер Лайен

Германия е наш стратегически сътрудник в Европейски Съюз и непосредствен помощник в НАТО . Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в изявлението си по време на програмното съвещание на Групата на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Бундестага, което се организира в Берлин. Това заяви пресцентърът на Министерски съвет.

Премиерът Борисов посочи градивното съдействие сред двете страни, което се отличава с дългогодишни обичаи и отлични вероятности , като през актуалната година означаваме 140 година от установяването на дипломатически връзки.
 В Германия изпитвали почит към направеното от Борисов и държавното управление му
В Германия изпитвали почит към направеното от Борисов и държавното управление му

Благодарят на България, че подсигурила по безупречен метод отбраната на външната граница на Европейски Съюз

" България и Германия развиват динамично съдействие във всички области - политика, сигурност, стопанска система и търговия, туризъм, обучение, просвета и просвета ", подчертава Борисов пред представителите на немския Бундестаг . Той акцентира, че има извънредно натоварен политически разговор на всички равнища, което е основа за сполучливото справяне с общите провокации освен пред двете страни, само че и в европейски проект .

В изявлението си българският министър-председател сложи акцент още върху настоящите въпроси на Европейски Съюз.

" България е деен и пореден покровител на европейската вероятност на страните от Западните Балкани. По време на нашето председателство на Съвета на Европейски Съюз положихме огромни старания за връщането на тематиката в дневния ред на Европейски Съюз, тъй като консолидираното на района със Съюза е стратегическа инвестиция в мира, демокрацията, просперитета , сигурността и стабилността на Европа ", безапелационен бе министър председателят Борисов.

Той акцентира, че точно признанието за позитивния принос на България във връзка с европейския път на Западните Балкани е и делегирането на отговорността страната ни да ръководи Берлинския развой . " Първото в историята взаимно председателство на Процеса с Република Северна Македония е акт на самопризнание на постигнатото историческо Двустранно съглашение сред нашите две страни, което е позитивен образец за добросъседски връзки ", сподели още министър председателят Борисов.

В изявлението си пред представителите на ХСС министър председателят Борисов се спря още върху Многогодишната финансова рамка за интервала 2021-2027 и нуждата от ефикасното систематизиране на ресурсите сред обособените цели на Европейски Съюз.

" Като външна граница България добре схваща нуждата от обезпечаване на задоволителни средства за новите цели, изключително в региона на миграцията, сигурността и защитата ", добави министър председателят Борисов. Той акцентира, че също толкоз значимо е бюджетът на Европейски Съюз да влага в напредък, претовареност, конкурентоспособност и конвергенция , което значи по-добър живот за всички европейски жители.

Министър-председателят Бойко Борисов се спря в изявлението си още върху сигурността и единството на Европейски Съюз , както и върху въпросите на идващия институционален цикъл.

" България приветства избирането на госпожа Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейска комисия . Лично аз, като министър председател, поставих доста старания в поддръжка на нейната кандидатура и мога да кажа, че сме извънредно удовлетворени от резултата - член на Европейската национална партия става и първата жена ръководител на Европейска комисия ", безапелационен бе министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР