Германия е на път да пише нова политическа глава, която

...
Германия е на път да пише нова политическа глава, която
Коментари Харесай

Goldman Sachs: Германия след Меркел се изправя пред три ключови предизвикателства

Германия е на път да написа нова политическа глава , която ще има три съществени провокации , обявиха в петък анализатори от Goldman Sachs, представени от СиЕнБиСи.

Германският канцлер Ангела Меркел ще напусне поста си тази есен след 16 години на власт . Goldman Sachs има вяра, че тя ще напусне най-голямата европейска стопанска система в положение, в което страната да се възвърне от пандемията с ковид. Изменението на климата, комерсиалните проблеми и застаряването на популацията ще бъдат най-големите спънки през идващите години.

" Виждаме, че Германия е изложена на редица средносрочни провокации , свързани с пропуснатите структурни благоприятни условия през годините на Меркел ", споделиха анализаторите от Goldman, добавяйки, че " идващото държавно управление е изправено пред балансиращи дейности сред постигането на амбициозните климатични цели на страната и икономическите изгоди от зеления преход. "

Германия е въвела някои от най-амбициозните климатични цели в Европа , като се стреми да понижи излъчванията си на парникови газове с 65% по отношение на равнищата от 1990 година до края на това десетилетие. 27-те страни от Европейски Съюз дружно дадоха обещание да понижат излъчванията с 55% за същия интервал.

Това се случва в миг, когато политиците са подложени на все по-голям напън да изпълнят обещанията , дадени като част от Парижкото съглашение преди тазгодишната COP26, която ще се организира в Глазгоу, Шотландия при започване на ноември. И въпреки всичко, даже когато политиците обществено признават нуждата от прекосяване към общество с ниски въглеродни излъчвания, очакванията за ограничение на световното стопляне (и реализиране на решаваща световна цел), бързо се утежняват.

Германският проект за климата ще изисква ефикасни дейности , с цел да помогне на най-уязвимите браншове и служащи да се уверят, че не са маргинализирани и че поддържат прекосяването към неутрално във връзка с въглерода общество.

Във Франция да вземем за пример, когато държавното управление се опита да увеличи налозите върху горивата в края на 2018 година, този ход провокира голяма реакция, която докара до по този начин нареченото придвижване " жълти жилетки ".

Търговия - В допълнение, " експортно насочената стопанска система на Германия наподобява уязвима от продължаващите трендове на деглобализация ".

Германия се трансформира в икономическа мощ на Европа с помощта на износа си . През 2019 година износът доближи рекордно високо равнище от 1,33 трилиона евро. Тази цифра е спаднала до 1,21 трилиона евро през 2020 година на фона на пандемията от Covid-19, съгласно данни на националната статистическа работа.

Съществуват опасения, че последните проблеми, свързани с веригите на доставки , апелите за протекционизъм, напускането на Англия от Европейски Съюз и общото стагниращо равнище на международната търговия ще попречат на немския експорт .

" Непрекъснатият дефицит на доставки на междинни първични материали може да продължи по-дълго от предстоящото , като попречва възобновяване на износа и вложенията, изключително в автомобилния бранш ", съобщи Международният валутен фонд през юли, имайки поради по-специално икономическото възобновяване на Германия.

Фондът чака брутният вътрешен артикул на Германия да доближи 3,6% тази година и 4,2% през 2022 година

Демография - " Потенциалният ритъм на напредък на Германия е в средата на пакета на Г-7, само че ще бъде подложен на необикновен напън заради демографските промени ".

Анализаторите споделят, че страната " ще бъде наранена по-силно от застаряването на популацията, в сравнение с множеството развити стопански системи , като коефициентът на взаимозависимост внезапно ще се усили през идващите десетилетия ".

Това ще докара до фискални провокации , защото по-възрастното население евентуално ще значи повече разноски за здравни и социалноосигурителни услуги .

Последните социологически изследвания демонстрират победа за ръководещия закостенял блок на Германия, ХДС/ХСС, с 27% от гласовете. Партията на зелените е на второ място с 19% поддръжка, следвана от Социалдемократическата партия със 17%, съгласно социологическите изследвания на Politico.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР