Германия е конфискувала три танкера за втечнен природен газ на

...
Германия е конфискувала три танкера за втечнен природен газ на
Коментари Харесай

Германия конфискува 3 кораба на „Газпром“

Германия е конфискувала три танкера за полутечен природен газ на "Газпром ", защото Европа е изправена пред енергийна рецесия.
Dynagas LNG Partners заяви, че контролът на Германия над корабите ще продължи „ за неустановен интервал от време “. Два от корабите, "Амур " и "Об ", бяха наети от "Газпром " до 2028 година Третият транспортен съд, "Чиста сила ", до 2026 година
Опасявайки се, че Русия може да спре доставките на природен газ, ръководителят на немска регулаторна организация прикани в неделя своите сънародници да пестят сила и да се приготвят за зимата, когато потреблението ще нарасне, съобщи Асошиейтед прес, оповестява Българска телеграфна агенция.
Председателят на Федералната мрежова организация Клаус Мюлер прикани притежателите на къщи и жилища да ревизират газовите си бойлери и радиатори и да ги настроят по този начин, че оптимално да пестят сила. "Поддръжката може да понижи потреблението на газ с 10-15 % ", сподели той пред Медийната група Функе.
Мюлер счита, че хората би трябвало да употребяват 12-те седмици, които имат, преди да пристигна студеното време, с цел да се приготвят. Необходимо е фамилиите още занапред да обсъдят дали във всички стаи да се поддържат нормалните за зимата температури или в някои стаи може да е и малко по-студено, сподели той.
Призивът бе насочен, откакто предишния месец Русия понижи подаването на газ за Германия, Италия, Австрия, Чехия и Словакия, а страните от Европейски Съюз бързат да попълнят запасите си от горива, употребявани за произвеждане на електричество, за зареждане на промишлеността и отопление на жилищата през зимата, отбелязва АП. "Газпром " изяснява пониженото подаване по газопровода "Северен поток-1 " с механически проблем. Руската компания споделя, че нейно съоръжение, което се ремонтира в Канада, е блокирано там в резултат на западните наказания против Русия, наложени поради войната й в Украйна.
Йенс Керстан от провинциалното държавно управление на Хамбург изрази пред вестник "Велт ам зонтаг " угриженост от обстановката и не изключи опцията, в случай че се стигне до дефицит на газ, да се наложи да бъде лимитирано подаването на топла вода за популацията. "При изключителни обстановки с изострен дефицит на газ топла вода ще може да се обезпечава единствено в избрани часове на деня ", сподели Керстан.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР