Германия е изправена пред нова вълна на коронавируса през следващите

...
Германия е изправена пред нова вълна на коронавируса през следващите
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Следващата вълна в Германия може да е по-тежка

Германия е изправена пред нова вълна на ковид през идващите седмици. Тя елементарно може да се трансформира в по-тежка от предходния пик там през декември. Това съобщи Институтът за надзор на болесттите " Роберт Кох ", представен от ДПА.

" Екстраполацията на трендовете демонстрира, че от 14-ата календарна седмица нататък броят на случаите на заразяване ще бъде по-голям, в сравнение с нивото, което наблюдавахме към Коледа ", се споделя в отчет на института.

Четиринайсетата календарна седмица следва след Великден, огромен празник, по време на който доста хора евентуално ще се съберат дружно. Институтът " Роберт Кох " съобщи, че прогнозите му демонстрират, че заболеваемостта в Германия ще доближи до тогава 350 случая на 100 000 души население при 76,1 в този момент.

" Роберт Кох " добави, че множеството нови случаи ще бъдат от по-заразния и гибелен английски вид на вируса. Институтът означи, че от втората седмица на януари броят на случаите от този вид се удвоява на всеки 12 дни, до момента в който другите разновидности на вируса понижават с 19 % на седмица.

Намаляването на случаите на по-старите разновидности е това, което спомогна за намаляването на цялостния брой на случаите напоследък, уточни " Роберт Кох ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР