Германия е готова да защити фундаменталните принципи на европейската политика

...
Германия е готова да защити фундаменталните принципи на европейската политика
Коментари Харесай

Бербок: Германия ще отстоява принципи, дори ако това носи икономически загуби

Германия е подготвена да отбрани фундаменталните правила на европейската политика в метода си към обстановката сред Русия и Украйна, даже в случай че това значи да понесе огромни стопански вреди. Това съобщи министърът на външните работи на Германия - Аналена Бербок, след диалозите си в Москва с съветския външен министър Сергей Лавров, осведоми Дойче веле.

По време на договарянията тя е декларирала пред Лавров, че съветската военна ескалация по границата с Украйна мъчно може да се оцени по различен метод, с изключение на като опасност, заяви VoA.

" Германия удостовери, че в случай че силата (доставките на енергоизточници - б.р.) бъде употребена като оръжие, това ще има последствия за тръбопровода Северен поток 2 ", акцентира Бербок.

Същевременно тя изрази устрема на Берлин към положителни и постоянни връзки с Москва.

Междувременно в Германия се ускоряват апелите газопроводът " Северен поток 2 " да бъде употребен като средство за въздържане на Русия.

Председателят на комисията по външна политика в Бундестага - Михаел Рот, съобщи, че Германия се стреми към дипломатическо решение, само че глобите също са част от дипломатическия инструментариум . По думите му, в случай че Русия нападне Украйна и се наложи да бъдат подхванати наказания, Берлин не може да изключи ограниченията, които биха поискали сътрудниците от Европейски Съюз.

Председателят на комисията по въпросите на Европейски Съюз в Бундестага Антон Хофрайтер на собствен ред прикани стартирането в употреба на " Северен поток 2 " би трябвало да бъде отсрочено оптимално дълго. Според него газопроводът е спорен по две аргументи - отбраната на климата и устрема на съветския президент Владимир Путин да заобиколи Украйна и Полша при доставките на газ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР