Германия е готова да въведе планирана такса върху всички потребители

...
Германия е готова да въведе планирана такса върху всички потребители
Коментари Харесай

Германия въвежда такса върху сметките за газ

Германия е подготвена да вкара планувана такса върху всички консуматори на газ от 1 октомври, защото се стреми да помогне на доставчиците, които се борят с растящите цени на вноса. Това заяви Ройтерс, цитирайки изказване на Хабек. Този ход ще облекчи вносителите на суровината.

Законът за таксите, показан по-рано този месец, има за цел да показа спомагателните разноски за диверсификация на съветските газ ови доставки сред всички консуматори и да предотврати изпадането в неплатежоспособност измежду търговците.

Така нареченият " чист механизъм за промяна на цените " ще засегне както семействата, по този начин и индустриалните консуматори, употребяващи дълготрайни контракти, и ще бъде годен до края на септември 2024 година, съгласно източници от икономическото министерство, поискали анонимност.

Новата такса върху потреблението на газ за всички клиенти в Германия ще коства на семействата няколкостотин евро, разяснява въпроса Хабек, като уточни, че чака размера й да бъде сред 1,5 и 5 цента за киловатчас. Парите, събрани посредством таксата, ще бъдат разполагаем на всички газ ови компании, които би трябвало да заменят съветския газ , а мярката има за цел да стабилизира пазара на синьо гориво.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР