Германия е готова да подкрепи инициатива на ЕС за за

...
Германия е готова да подкрепи инициатива на ЕС за за
Коментари Харесай

Германия ще подкрепи ембарго на ЕС върху руския нефт

Германия е подготвена да поддържа самодейност на Европейски Съюз за за въвеждането на ембарго на вноса на съветски петрол, написа The Wal Street Journal като се базира на високопоставени немски източници.

Берлин до неотдавна беше един от основните съперници на въвеждането на наказания във връзка с уските петрол и газ, само че това към този момент е минало. В сряда немски представители са уведомили Европейски Съюз, че страната е подготвена да се откаже от своите възражения, в случай че и дадат задоволително време, с цел да откри различни източници.

Германия промени своята позиция откакто подписа контракт с Полша, който ще й разреши да получава петрол от световни снабдители през пристанището в Гданск.

Полското пристанище се намира покрай немския град Шведт, където се намира рафинерията РСК, следена от " Роснефт ", която поличава петрол по нефтопровода от руско време " Дружба ".

Пристанищната инфраструктура на Гданск е осъвременена, тъй че да приема супертанкери, а също така е обвързвана с тръбопровода " Дружба " посредством обособен байпас, който се управлява от Полша. По подобен метод доставеният с танкери петрол може бързо да бъде трансфериран по тръбопровода да рафинерията РСК и да замести съветския петрол.

Германската рафинерия РСК, следена от " Роснефт ", до момента беше главната причина Берлин да се опълчва на въвеждането на нефтено ембарго на съветския петрол, защото това дружество дава хиляди работни места в региона. Споразумението с Полша, което беше подписано на 27 април, към този момент изключва зависимостта от " Роснефт " и съветския нефт.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР