Германия е готова да обсъди мерки, които биха могли да

...
Германия е готова да обсъди мерки, които биха могли да
Коментари Харесай

Германия е готова да обсъди ограничаването на цените на газа

Германия е подготвена да разиска ограничения, които биха могли да лимитират цените на газа и електрическата енергия в Европейския съюз, съобщи във вторник немският министър на финансите Кристиан Линднер, осведоми Ройтерс.

" Трябва да се оправим с този проблем в неговите корени. Така че аз съм отворен за предприемане на взаимни стъпки на интернационалните газови пазари и за реформиране на дизайна на нашите енергийни пазари, тъй че цените за потребителите към този момент да не се дефинират от цената на газа ", уточни Линднер преди среща на финансовите министри на Европейски Съюз.

Линднер също по този начин сподели, че е защитил така наречен " защитителен щит " на Германия (правителствения проект за енергийна помощ в размер до 200 милиарда евро) пред Европейската комисия и сътрудниците си министри от Европейски Съюз, като означи, че е имало недоумение в Брюксел по отношение на финансовия пакет и времето за неговото осъществяване.

" Европейската комисия към момента не е осъзнала изцяло, че не става въпрос за мярка за 2022 година, а че тя обгръща и интервала 2023 и 2024 година, заради което актуалните оферти, основани на програмата, не са оправдани от решенията, взети от Германия ", сподели Линднер в Люксембург преди срещата на европейските финансови министри.

" Нашият пакет не е несъразмерен, в действителност той е симетричен, в случай че сравните размера и уязвимостта на немската стопанска система “, добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР